Mali i veliki biciklisti u utrci Zdrava navika

Mali i veliki biciklisti u utrci Zdrava navika

Preko 500 malih i velikih ljubitelja pedaliranja sudjelovalo je danas u 4. biciklističkoj utrci Zdrava navika i Dukatino utrci za djecu na zagrebačkom Jarunu. Ovo rekreativno-natjecateljsko događanje, koje se održalo ususret Europskom tjednu mobilnosti, organizira Dukat uz pokroviteljstvo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a s ciljem promicanja biciklizma i zdravih životnih navika.

„Zadovoljstvo nam je što 4. izdanje utrke Zdrava navika okupilo dosad najveći broj natjecatelja. Osim što je bicikl ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo, vožnja bicikla zdrava je životna navika prikladna svim uzrastima, a može biti i oblik druženja s obitelji i prijateljima. Ovom utrkom želimo osvijestiti javnost o tome i potaknuti ih na pedaliranje“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Iskusni biciklisti i rekreativci utrke su vozili oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu okupile male bicikliste, od 3 do 12 godina, u tri utrke na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i Dukatovi zaposlenici – članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije tri godine na inicijativu zaposlenika.

Pobjednici utrka su osvojili vrijedne nagrade Dukata te sponzora DSG bicikala i Terma Sveti Martin. Nakon natjecateljskog dijela, vozači, ali i posjetitelji okupili su se na pikniku Zdrava navika i uživali u svježim Dukatovim mliječnim proizvodima te voću i povrću.

Leave a Reply