ZORAN MAMIĆ: Već smo počeli pripremu za Arsenal, ali prvo želimo pobjedu protiv Lokomotive

ZORAN MAMIĆ: Već smo počeli pripremu za Arsenal, ali prvo želimo pobjedu protiv Lokomotive

Nakon reprezentativne stanke Modri se vraćaju treninzima i utakmicama, a prva na početku bogatog rujna je gradski derbi protiv Lokomotive (petak, 18:00). Trener Modrih Zoran Mamić dan uoči utakmice najavio je susret, ali i prokomentirao što čeka Modre idući tjedan: otvaranje Lige prvaka i utakmica protiv Arsenala.

– S veseljem čekamo nastavak prvenstva. Cilj je nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Čeka nas utakmica protiv Lokomotive s kojom rezultatski imamo dobar omjer, ali to su često bile neizvjesne utakmice do kraja i bili smo manje uvjerljivi nego protiv ostalih klubova – rekao je trener Modrih koji napokon na treningu ima cijelu momčad.

– Jučer smo se napokon okupili nakon reprezentativnih obaveza; svi su došli živi i zdrav. Pred nama je još par treninga kako bismo se što bolje pripremili za utakmicu – govori strateg Modrih koji još uvijek ne može računati na Pavičića, Schildenfelda i posljednje pojačanje Dinama Damira Šovšića: – Schifo neće igrati iako je u treningu, no nakon pauze mora raditi kako bi bio spreman. Mislim da to neće biti niti za Arsenal, ali nakon toga bi polako mogao ulaziti u ritam utakmica. Šovšić osjeća posljedice svoje ozljede i neće igrati, a Ademi će konkurirati, ali vjerojatno neće igrati od početka.

Trener Modrih je prokomentirao i bivšeg trenera Dinama Antu Čačića koji je danas na klupi Lokomotive: – Ante je izvrstan stručnjak kojeg dobro poznajem, sigurno će kvalitetno pripremiti svoju momčad, ali vjerujem u kvalitetu svoje momčadi.

Koliko je teško zadržati “glave” igrača na susretu protiv Lokomotive kada par dana kasnije na Maksimir uz himnu Lige prvaka dolazi – Arsenal: – Mi smo već jučer počeli raditi pripremu za tu utakmicu jer jednostavno nemamo vremena primiti se Arsenala nakon Lokomotive. Ipak, naglasak je na utakmici s Lokomotivom jer hrvatsko prvenstvo je najvažnije da uopće imamo priliku igrati Europu.

Trener je otkrio kakav Dinamo možemo očekivati u utakmicama Lige prvaka protiv europskih giganata: – Realno je očekivati da će ekipe protiv kojih igramo u Ligi prvaka možda biti dominantnije i da ćemo u nekim dijelovima utakmice biti prisiljeni braniti se, ali naša ideja nije povući se i to napraviti svjesno. Želimo igrati, napadati i jednostavno igrati svoj nogomet – rekao je trener pa dodao: – Momčad je puna samopouzdanja, a igrači znaju da ako daju sve od sebe onda će biti nagrađeni. Čak i ako ne dođe nagrada barem će znati da su dali sve od sebe što je pošteno. Strah? I igrači Bayerna i drugih klubova su od krvi i mesa tako da toga sigurno neće biti.

Za kraj je trener Modrih rekao kako “nikada nije razmišljao o poziciji izbornika” pa odgovorio na pitanje o trenutnoj situaciji u reprezentaciji: – Teško je sa strane suditi i komentirati. Žao mi je kada nije dobar rezultat i kolega dobiva otkaz, ali mene kao trenera žalosti da nakon jedne lošije utakmice kao naše protiv Azerbajdžana se sudi je li netko valja ili ne. A lagano je moglo biti 3 ili 4:0 za nas. Naravno, lakše je uvijek promijeniti trenera nego igrače, ali bih volio da svi skupa inače budemo pozitivniji i postavljamo realne ciljeve. Imamo igrače u jakim klubovima, ali osim Luke Modrića nitko nije nositelj igre, a priča se kako trebamo biti prvaci Europe i svijeta. To je moguće, naravno da je, ali nije baš realno.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply