GRADSKA SKUPŠTINA: Zastupnici jednoglasno odlučili, Gotovina je počasni građanin Zagreba

GRADSKA SKUPŠTINA: Zastupnici jednoglasno odlučili, Gotovina je počasni građanin Zagreba

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno, uz pljesak, prihvatili prijedlog zaključka o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba.

Taj prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na sjednici je obrazložila pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih.

– Pripala mi je izuzetna čast da kao pročelnica Gradskog ureda za branitelje obrazložim prijedlog gradonačelnika grada Zagreba o proglašenju general-pukovnika u mirovini gospodina Ante Gotovine počasnim građaninom grada Zagreba, o čemu će biti izrađena i uručena mu posebna Povelja,- istaknula je Helfrih. Dodala je da su razlozi za proglašenje opće poznati i misli da ih nije potrebno posebno obrazlagati.

– General Ante Gotovina proglašava se počasnim građaninom grada Zagreba radi iznimne hrabrosti, profesionalnosti i neizmjernog doprinosa uspostavi samostalnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske,- rekla je, među ostalim, Helfrih u obrazloženju.

Podsjetila je kako je dovoljno spomenuti akcije Maslenica, Ljeto ’95., Oluja, Maestral i veličanstveni povratak nakon drugostupanjske presude Haškog suda kojom je proglašen nevin, nakon što je prvostupanjskom presudom osuđen na 24 godine zatvora, kada su Zagreb i njegovi građani pripremili generalima Gotovini i Markaču veličanstven doček.

– Svim hrvatskim braniteljima, general Ante Gotovina obranio je čast sudjelovanja u oslobodilačkom i pobjedonosnom Domovinskom ratu te je kao heroj Domovinskog rata ponos hrvatskog naroda te predlažem donošenje zaključka kao u prijedlogu,- poručila je gradskim zastupnicima pročelnica Helfrih.

Gradski zastupnici nisu raspravljali, već su prijedlog zaključka o proglašenju general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba, bez riječi jednoglasno prihvatili te potom zapljeskali.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply