GRADSKA SKUPŠTINA: 32. sjednica počela stankom

GRADSKA SKUPŠTINA: 32. sjednica počela stankom

Pročelnik za financije Slavko Kojić tražio je da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti Prijedlog zaključaka o zaduživanju Grada Zagreba.

-Riječ je o kontinuitetu o izvršavanju proračuna Grada Zagreba za 2015. godine koji je izglasan krajem 2014. godine, u kojem smo ustvrdili mogućnost zaduženja Grada Zagreba za kapitalna ulaganja u visini od 230 milijuna kuna proveden je postupak javne nabave na 190 milijuna kuna. Kako je 5. rujna 2015. okončan postupak javne nabave, predlaže se Gradskoj skupštini donošenje zaključka po hitnom postupku, kako bi što prije započeo teći rok u kojemu je Vlada Republike Hrvatske dužna odlučiti o davanju suglasnosti na zaduživanje, a to je u roku od 40 dana nakon podnošenja potpunog zahtjeva, čiji je sastavni dio i predloženi zaključak. Zbog skorih izbora, molim vas da se ta točka zbog hitnosti uvrsti na dnevni red,- rekao je Slavko Kojić.

Nakon što je Slavko Kojić obrazložio hitnost postupka, Andrija Mikulić traži stanku za klub da im se pobliže objasni koja su to kapitalna ulaganja i zašto se Grad treba zadužiti.

-Znamo da je ovo šesta godina da se događa opet ista priča oko zaduženja, kredita i itd., nije nam jasno, odnosno nisu nam jasni razlozi zaduživanja. Zato tražim stanku za klub od 15 minuta i molim pročelnika Kojića da nam dođe na klub i sve detaljno objasni.- rekao je Andrija Mikulić.

Prijedlog zaključaka o zaduživanju Grada Zagreba, uvršten je na dnevni red.

Na današnjoj 32. sjednici nalazi se 20 točaka dnevnog reda jedna od bitnih točaka je GUP Sesvete.

Aktualni sat, nakon dugo vremena bez nekih bitnih pitanja, da li grad Zagreb nema problema ili su zastupnici zaokupljeni nadolazećim izborima, pa im lokalna problematika nije na prvom mjestu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply