Niko Kovač odlazi u povijest, ime novog izbornika još nije objavljeno

Niko Kovač odlazi u povijest, ime novog izbornika još nije objavljeno

U slijedećih deset dana Davor Šuker i tehnički direktor Romeo Jozak, obaviti će razgovore s potencijalnim kandidatima za novog izbornika te dati svoj prijedlog na novoj sjednici Izvršnog odbora, 21. rujna.

Remi  sa Azerbajđanom i poraz sa Norveškom,  bili su dovoljni da se HNS zahvali Niki Kovaču i da ga zamjeni s nekim drugim izbornikom koji će znati motivirati igrače i bolje komunicirati sa HNS-om, a ne kao do sada da se izbornik sa svojim stožerom odvaja od HNS-a.

-Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je  razriješio s dužnosti izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Niku Kovača. Prije puta u Baku i Oslo nitko nije ni pomišljao da će doći ovakav dan. Rezultat je uvijek vodilja. Vrlo je bitno da odemo na Europsko prvenstvo, a nastup u Francuskoj ’98 bio je povijesni. Nadam se da ćemo svi zajedno prebroditi ovu krizu i opet otići u Francusku. Niti jedan izbornik ne može jamčiti plasman, ali vući ćemo na hrvatsku inteligenciju i hrvatskog trenera.- rekao je Davor Šuker.

Pred novim izbornikom nije lagan zadatak, ostale su dvije utakmice jedna se igra na domaćem terenu protiv Bugarske i jedna na gostovanju sa Maltom, odlazak na EURO 2016. je cilj, a idealna situacija bi bila kada bi bez dodatnih kvalifikacija ostvarili cilj.

Sada već bivši izbornik Niko Kovač, o svojoj smjeni progovorio je u otvorenom pismu koje donosimo u cijelosti.

Hrvatskoj javnosti i medijima

Poštovani,

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je donio odluku o mojem razrješenju na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Ne želeći sada ulaziti u razloge i složenost problema, ovom prigodom želim se zahvaliti svima koji su ovih godina bili neizostavni dionici projekta hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako Izvršni odbor HNS-a danas nije donio odluku o novom izborniku, kao već bivši izbornik Vatrenih, novom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, ma tko to bio, htio bih poželjeti mnogo sreće kako bi hrvatsku reprezentaciju odveo na Europsko nogometno prvenstvo i zabilježio sjajan rezultat.

Zahvaljujem se sjajnim i odanim navijačima i cijeloj hrvatskoj javnosti koja je svih ovih godina nesebično i vatreno podupirala hrvatsku nogometnu reprezentaciju i zdušno je podržavala. Iako su nam često nedostajali na nekim utakmicama, u svim uspjesima doprinos naših vatrenih navijača nemjerljiv je.

Također želim zahvaliti našim i mojim igračima, reprezentativcima koji su nam podarili mnoštvo lijepih trenutaka i bili razlogom naše sreće i slavlja. Zahvaljujem svakom pojedinačno i svakomu iskreno želim uspjeh kako u reprezentaciji tako i u njihovim klubovima.

Želim zahvaliti i Hrvatskomu nogometnom savezu te Izvršnom odboru HNS-a na suradnji i potpori koju su sve ovo vrijeme pružali meni i stručnom stožeru želeći da budemo najbolji i najuspješniji.

Zahvaljujem i svom stručnom stožeru te svima koji su bili u projektu hrvatske nogometne reprezentacije i koji su uložili sve svoje znanje i trud da bismo uspjeli.

Zahvalan sam i svim medijima i novinarima koji su pratili rad i nastupe reprezentacije. Siguran sam da su svi na svoj način željeli uspjeh i najbolje rezultate. Hvala im.

Na kraju, želim se ispričati svima onima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Nogomet je najljepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidljiva igra. Ne pobjeđuju uvijek najveći i najbolji. Ali vjerujem da uvijek pobjeđuje nogomet i zato ga volimo.

Cijenjena hrvatska javnosti i dragi navijači, nastavljam s vama i dalje biti vatreni navijač naše reprezentacije i naše drage Hrvatske.

Vaš
Niko Kovač

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply