Domaći i strani posjetitelji oduševljeni izložbom Zoološki vrt u Zagrebu 1925-2015

Domaći i strani posjetitelji oduševljeni izložbom Zoološki vrt u Zagrebu 1925-2015

Izložba Zoološki vrt u Zagrebu 1925-2015  otvorena krajem srpnja ove godine, već na samom početku polučila je velik interes medija ali i najšireg spektra posjetitelja. Otvorenje izložbe u srpnju još se jednom pokazalo kao pun pogodak!

Unatoč razdoblju godišnjih odmora, u zadnjim danima srpnja te tijekom kolovoza, izložbu je posjetilo puno domaćih, ali i stranih posjetitelja.

– Mnogi od njih nam usmeno, ali i u knjigu dojmova, prenose izvrsne utiske. Tako ona obiluje sjajnim komentarima posjetitelja iz Njemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije,Turske, Rusije, SAD-a, pa čak i daleke Australije ili Južne Koreje. Nakon razgleda, mnogi nam turisti kažu da će, potaknuti izložbom, posjetiti i sam Zoološki vrt. Raduje nas što na taj način promoviramo tu uistinu nezaobilaznu zagrebačku atrakciju.- piše u priopćenju Muzeja Grada Zagreba.

Primjerice, posjetiteljica iz Sarajeva napisala je: „Lijepa i interesantna izložba, dobar uvod u sutrašnju posjetu maksimirskom Zoološkom vrtu!“

Malene Francuskinje još su se dugo nakon nedavnog razgleda izložbe zabavljale slažući razne životinje iz slagalice Zoološki vrt.

Raduje nas što je to tek jedan od primjera koliko ovu igraonicu za djecu, inače sastavni dio izložbe, djeca uistinu sjajno prihvaćaju i u njoj se rado zadržavaju.

Djevojčica Nea nedavno je zapisala: „Posjetila sam Muzej s mamom, tatom i bratom. Najljepše sam se provela u sobi za Zoološki vrt. Najzanimljivije mi je bilo slagati kockice.“

– Zakoračili smo u rujan, naši sugrađani vratili su se s godišnjih odmora, a upravo je počela i nova školska godina. S obzirom na dosadašnje iskustvo, u rujnu i listopadu očekujemo još više domaćih posjetitelja. Međutim, Zagreb posljednjih godina bilježi sve veći broj stranih turista i u jesenskim mjesecima, pa ne sumnjamo da ćemo i u narednom razdoblju zabilježiti uistinu lijep odaziv na izložbu!- poručuju iz Muzeja grada Zagreba.

Foto: MGZ/ZNA.HR

Leave a Reply