Bandić: Do kraja godine snizit ćemo cijene dvije do tri komunalne usluge

Bandić: Do kraja godine snizit ćemo cijene dvije do tri komunalne usluge

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je  da će do kraja godine sniziti cijene dvije do tri komunalne usluge, no još uvijek nije precizirao o kojim se uslugama radi.

Evo, bubnuo sam, kao što sam bubnuo i s udžbenicima, rekao je u svom stilu Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

“Zagrebački holding instrument je u rukama gradonačelnika i Gradske uprave kako bi građanima pružio što kvalitetnije usluge građanima, uz što manje cijene. Mislim da to dobro radimo” , ustvrdio je opovrgnuvši optužbe iz SDP-a i HDZ-a da je odnos Grad Zagreb-Holding “prelijevanje iz šupljeg u prazno”  jer je Grad Zagreb kupio nekretnine od Holdinga, a sad kamate plaćaju građani.

Predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban ustvrdila je da je bolja suradnja Grada Zagreba i Holdinga rezultirala poboljšanim kreditnim rejtingom te da se u Holdingu i nadalje provode mjere restrukturiranja. Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić podsjetio je  da je kreditni rejting Holdinga povećan na B plus stabilan jer je iz gubitaša prešao u dobitnika, smanjen je broj zaposlenih, a i subvencije Grada Zagreba manje su za 200 milijuna kuna.

“Uspjeli smo kratkoročne obveze konvertirati u dugoročne, što se može samo skladnim odnosom između Grada Zagreba i Holdinga, a nije se povećao ni jedan gradski porez niti komunalna usluga”, dodao je.

“Neka se u SDP-u poklope ušima. Vidjeli smo kako su oni vodili Holding…Na građanima je da vjeruju nama ili koaliciji SDP-HDZ koja nastoji omalovažiti naš uspjeh”, zaključio je Kojić.

Gradonačelnik Bandić najavio je i da će kraj ovog mandata i početak novoga obilježiti dva projekta: denivelacija rotora na Remetincu, što uključuje i Jarunski most te izgradnja žičare. Zagrepčani vape za ta dva projekta”, rekao je Bandić.

Prije toga bit će riješena Branimirova ulica i Radnička cesta, a tad se kreće i u gradnju fontana.

Za Branimirovu su, kaže Bandić, dobili i ‘zadnji papir’, pa su imovinsko-pravni odnosi pred dovršetkom, a još se čeka odgovor jedne obitelji. “Brojim sate da se to dogodi. Sve je riješeno 98 posto, no, kao legalisti ne možemo u posjed ako sve nije čisto”, dodao je.

Na Radničkoj cesti  pri kraju je natječaj za nadvožnjak kod Kozari Boka i Kozari Puteva, a kad se otvori u punom profilu bit će to, smatra Bandić, jedna od najljepših gradskih ulica.

Kad je riječ o gradnji novih fontana, Bandić napominje da natječaj za fontane nije ni bio poništen te da je samo pitanje političke pragme kad s tim krenuti. “Nećemo prije Branimirove”, dodao je.

Bandić se osvrnuo i na kritike SDP-a i HDZ-a vezano uz Generalni urbanistički plan Sesveta gdje je, kako tvrde, pola milijuna četvornih metara zelenih površina prenamijenjeno u građevinskog zemljište, a planira se i gradnja 6.000 novih stanova. Naglasio je da je ondje najvažnije omogućiti građanima legalizaciju objekata, dok će još danas “popeglati” probleme koji su se pojavili u raspravi uoči sukpštinske sjednice odnosno precizirati sredstva za infrastrukturne objekte javne namjene.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply