Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ: Zagreb ima važnijih problema od fontana

Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ: Zagreb ima važnijih problema od fontana

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mario Župan usprotivio se u utorak izgradnji novih fontana na livadi u Ulici Hrvatske bratske zajednice, istaknuvši da su fontane lijepe ali trenutno grad ima puno važnijih problema, primjerice komunalnu infrastrukturu.

Župan je s konferencije za novinare ustvrdio da Zagreb ima daleko najskuplju vodu u Hrvatskoj te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da prvo riješi komunalnu infrastrukturu, pa onda gradi fontane.

Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, najavljene za 10. rujna, na čijem će dnevnom redu biti i godišnje izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, potpredsjednik Skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ocijenio je kako je poboljšani kreditni rejting Holdinga samo privid.

“Poboljšani kreditni rejting objašnjava se boljom suradnjom između Holdinga i Grada Zagreba, no ta suradnja nije ništa drugo nego prebacivanje vlasništva i olakšavanje financijske situacije Holdinga, a opterećivanje i zaduživanje Zagreba”, ustvrdio je Mikulić.

Također je kritizirao upravljanje gradskim nekretninama optuživši Bandića da nema nikakvu viziju i strategiju jer “nema sluha i ne razumije što je poduzetništvo” pa “kupuje nekretnine i gomila ih, a ne zna što i kako s njima”.

Kao primjere naveo je bivšu tvornicu Gredelj, kompleks Zagrepčanke i stanove u Sopnici-Jelkovec, što je porezne obveznike ukupno stajalo gotovo dvije milijarde kuna.

Gradonačelnik sa svojim timom jedino zna obećavati i trošiti novac poreznih obveznika, pravdajući to socijalnom osjetljivošću, no radi se samo o korištenju tuđeg novca u Bandićeve predizborne svrhe, rekao je Mikulić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply