DAVOR BERNARDIĆ: Izmjena GUP-a Sesvete bez temelja

DAVOR BERNARDIĆ: Izmjena GUP-a Sesvete bez temelja

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u utorak kako nije jasno na temelju čega su predložene izmjene GUP-a Sesvete, ustvrdivši da nisu riješeni ključni problemi građana koji su tražili legalizaciju svojih nekretnina.

U izmjenama GUP-a Sesvete posebno bode u oči to što je preko pola milijuna četvornih metara zelenih površina prenamijenjeno u građevinsko zemljište, rekao je Bernardić u utorak na konferenciji za novinare. Pitanje je tko će tamo živjeti, jer radi se o 6000 novih stanova, naglasio je Bernardić podsjetivši da u Zagrebu trenutno ima oko 50.000 praznih i neprodanih stanova.

U Sesvetama je omogućena gradnja nebodera, ali ne i legalizacija nekretnina. “Kada veliki, jaki i bogati imaju prijedlog, onda je to strateški plan razvoja, a kada građani žele legalizirati objekt onda to nije u skladu sa strateškim planom razvoja”, istaknuo je Bernardić.

Podsjetio je kako je prošla godina dana od donošenja plana gospodarenja otpadom, a da Zagreb nije dobio nijedan novi kontejner, dok je smanjen broj odvoza otpada. Računi za odvoz nisu smanjeni, a nije se ni krenulo u izgradnju centra za gospodarenje otpadom, kazao je.

U vezi izgradnje novih fontana, Bernardić je rekao kako vjeruje u solidarno društvo, a kad netko nema elementarne uvjete za život, kanalizaciju ili vodu, onda prvo treba njemu pomoći, a ne se razbacivati nepotrebnim stvarima.

Što se tiče poboljšanja kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga, SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger ustvrdio je kako je rejting porastao zbog donacija iz Grada, a ne dobrog poslovanja, dok je Bernardić podsjetio da je Zagreb od Holdinga kupio nekretnine, a kamate na kredite za njihovu kupnju plaćaju građani iz proračuna.

Tekst: HINA

Foto: Mario CUZIC/ZNA.HR

Leave a Reply