Prva godišnjica školskog centra na Kajzerici

Prva godišnjica školskog centra na Kajzerici

Gradonačelnik Milan Bandić, na prvi dan nove školske godine posjetio je osnovnu i srednju školu na Kajzerici koja slavi svoju prvu godinu rada.

– Sretan sam jer ovdje na Kajzerici vidim ozarena lica djece i roditelja koji imaju dva razloga za to, pohađaju jednu od ljepših škola u gradu i na klupama su ih dočekali besplatni udžbenici. Bio bi još sretniji da sva djeca koja su danas krenula u školu imaju besplatne udžbenike. Mi smo mala zemlja, i možemo konkurirati jedino znanjem. Samo rad, struka, kompetencija, solidarnost i zajedništvo mogu izvući ovu zemlju iz krize. – rekao je Milan Bandić.

Nastav se u osnovnoj i srednjoj školi održava u jednoj smjeni, oba ravnatelja  Igor Rukljač i Boris Štimac zadovoljna su što učenici imaju najbolje opremljene učionice i što se nastava održava u jednoj od najbolje opremljenih škola u Gradu Zagrebu.

Na početku 2016. godine započinje najavljeni projekt koji obuhvaća gradnju 10 škola, 10 dječjih vrtića i 10 školskih dvorana.

– Sve škole su spremne za novu školsku godinu, na svim klupama su besplatni udžbenici,. U tijeku je preseljenje baletne škole u nove prostore, kao i preseljenje Specijalne bolnice na Goljaku, što će uvelike poboljšati kvalitetu rada. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply