Poruka gradonačelnika Milana Bandića povodom početka školske godine

Poruka gradonačelnika Milana Bandića povodom početka školske godine

Povodom početka školske godine gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić uputio je poruku roditeljima, učenicima i vozačima. Poruku donosimo u cijelosti:

“Drage učenice i dragi učenici,

na pragu ste još jedne školske godine, godine izazova, stjecanja novih znanja,  prijateljstava i novih iskustava. Mnogi od vas po prvi će se puta na prometnicama naći sami ili u društvu s prijateljima iz škole. I koliko god poznavali prometna pravila, jer tomu su vas naučili roditelji, molim vas da budete jako oprezni!  Za nesreću je dovoljna stotinka sekunde, a povratka nema.

Drage učenice i dragi učenici, vi ste naša budućnost i vaša nam je sigurnost na prvome mjestu. Grad će učiniti sve da vam olakša obrazovanje i što uspješniju budućnost, na klupama vas već čekaju udžbenici, a na vama je da budete marljivi i ustrajni. Samo se tako postižu veliki rezultati, samo se tako stiže do uspjeha.

Dragi roditelji, poznat mi je osjećaj kada dijete kreće prvi dan u školu. Uzbuđenje je uvijek veliko i uvijek imamo još poneki savjet. Neka i ove godine jedan od važnijih savjeta bude upravo onaj koji se tiče sigurnosti vašeg djeteta u prometu.

I napokon, apel vozačima:

Ne žurite u prometu, dajte prednost djeci! Opreza za volanom nikad nije dosta, a posebno sada kada nam se na gradskim prometnicama pridružuje 8123 prvašića. Njihova sigurnost i njihov život neka nam svima bude na prvome mjestu, ne samo prvi dan škole, nego i inače.

Čuvajmo živote naše djece, našu budućnost!” Poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply