Bandić u Vukovar dopremio devet tona humanitarne pomoći za socijalnu samoposlugu

Bandić u Vukovar dopremio devet tona humanitarne pomoći za socijalnu samoposlugu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dopremio je u subotu u Vukovar devet tona humanitarne pomoći namijenjene Humanitarnoj udruzi „Duga“ za njihovu Socijalnu samoposlugu, u kojoj skrbe za 570 socijalno ugroženih vukovarskih obitelji.

Riječ je o osnovnim živežnim i higijenskim potrepštinama koje je donirao Grad Zagreb u skladu sa svojom socijalnom strategijom i solidarnošću pomaganja građanima i iz drugih krajeva Hrvatske, napose s područja od posebne državne skrbi.

„Ne treba govoriti ništa, djela govore više od riječi“, kratko je rekao Bandić, dodavši kako je Vukovar kao grad heroj zaslužio da mu svi pomognu.

„Vukovarci loše žive, razloga je više, a glavni su razlog dosadašnje neefikasne Vlade koje nisu osigurale da ljudi u Vukovaru i Kninu bolje žive. Vukovar je simbol patnje u Hrvatskoj, a Knin simbol pobjede. Bilo bi ih pošteno ‘popeglati’ gospodarski i urbanistički kao Jelačić plac“, kazao je zagrebački gradonačelnik, te dodao da će za takvo što biti vremena.

Na novinarsko pitanje s kime će na izborima koalirat Bandić je kratko odgovorio: „S građanima Republike Hrvatske“.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dočeka je humanitarnu pomoć iz glavnoga hrvatskog grada, te istaknuo da sa „zahvalnošću gleda na lijepu gestu Grada Zagreba koji je mnogo puta pomogao Vukovaru“.

Rekao je da Udruga „Duga“ preko Socijalne samoposluge već dvije godine „odrađuje dobar posao za sve socijalno ugrožene građane Vukovara“, u čemu ima stalnu potporu vukovarskih gradskih vlasti.

Na novinarsko pitanje kako gleda na činjenicu da je Bandić HDZ-u u Vukovaru „ukrao“ vijećnicu Mirjanu Semenić Rutko koja je kao razlog prelaska u Bandićevu stranku navela „HDZ-ov nedovoljan naglasak na gospodarskom razvoju“, Penava je kratko kazao da je HDZ organizirao obranu grada od velikosrpske agresije, organizirao mirnu reintegraciju i povratak u Vukovar te nema sumnje da će se znati izboriti za dobrobit grada i njegov gospodarski uzlet.

Predsjednica Humanitarne udruge „Duga“ Irena Rajšić upoznala je zagrebačkog gradonačelnika Bandića s aktivnostima udruge te istaknula da se kroz Socijalnu samoposlugu pomaže svim ugroženima bez obzira na naciju i vjeru.

Tekst: HINA

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply