Sandra Perković i Asafa Powell u društvu gradonačelnika Bandića obišli stadion Mladosti

Sandra Perković i Asafa Powell u društvu gradonačelnika Bandića obišli stadion Mladosti

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković i bivši svjetski rekorder na 100 m Jamajčanin Asafa Powell, u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i vodećih ljudi 65. Memorijala Borisa Hanžekovića, obišli su u srijedu stadion Mladost, gdje će se 8. rujna održati zagrebački atletski miting.

“Jedva čekam nastup na Hanžeku, mojem najdražem mitingu. Želim dobrim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat”, kazala je Perković koja još uvijek ima problema s vremenskom razlikom po povratku iz Pekinga sa Svjetskog prvenstva na kojem je osvojila srebro u bacanju diska.

Najveća muška zvijezda ‘Hanžeka’ bit će bivši svjetski rekorder na 100 m Asafa Powell. Jamajčanin je sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 m u povijesti atletike. U Zagrebu je nastupio i prošle godine, no po očajnom vremenu je bio drugi s rezultatom 10.07 sekundi.

“Dobro se sjećam nastupa u Zagrebu. Vrijeme je bilo očajno, nadam se kako će ove godine biti bolje. Spreman sam za brzu utrku i sve je moguće. Želim pokazati koliko sam zaista brz”, kazao je 32-godišnji Jamajčanin koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 m, a u Zagreb je  stigao u utorak direktno iz Pekinga.

“Tako mi je bilo najzgodnije,” dodao je.

Powell će u danima  do mitinga odraditi niz promotivnih aktivnosti poput treninga s finalistima školske Erste Plave lige, treninga s domaćim atletičarima, razgovora s novinarima.

Na pitanje koja je tajna jamajčanske atletike, Powell je sa smiješkom kazao: “Možda u zraku.” Potom je ozbiljno dodao: “Nema tajne, samo naporan i predan rad.”

Gradonačelnik Bandić je pozvao građane da posjete ‘veliku atletsku priredbu’ još jednom čestitavši Sandri Perković i Blanki Vlašić na osvojenim srebrnim medaljama na SP-u.

“Sandra i Blanka su  ostvarile veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, premda smo mi poznati kako priznajemo samo zlatne medalje. Zbog toga im želim još jednom čestitati. Nije lako biti drugi na svijetu“, poručio je Bandić koji je Powellu uručio monografiju o Zagrebu.

Direktor mitinga Janko Goleš je ponovio kako na ‘Hanžek’ dolazi 18 osvajača medalja iz Pekinga što samo potvrđuje kvalitetu zagrebačkog mitinga, dok je direktor natjecanja Siniša Ergotić poručio kako će ove godine biti besplatan ulaz na stadion.

“Međutim, gledatelji će morati imati ulaznice. One će se dijeliti ispred stadiona već od devet sati idućeg utorka”, poručio je Ergotić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply