Predstavljen 41. po redu INA Delta Rally

Predstavljen 41. po redu INA Delta Rally

U Ininoj Upravnoj zgradi održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen 41. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 11. i 12. rujna.

Na natjecanju se ove godine očekuje čak 50 posada, a utrke će se voziti na Zagrebačkom velesajmu s ceremonijalnim startom pred Ininom Upravnom zgradom te na Sljemenu.

Ovogodišnju utrku je predstavio Mladen Blašković, predsjednik AK INA Delta, a nazočnima su se obratili i predstavnik Ine Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Berislav Čegelj, direktor INA Delta Rallyja, Mato Šebalj, pomoćnik direktora, kao i Juraj Šebalj i Toni Klinc, šesterostruki pobjednici Rallyja.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio predsjednik Auto kluba INA Delta Mladen Blašković koji se posebno zahvalio svima na sudjelovanju i potpori.

– Organizacija ove priredbe dokaz je da se velike manifestacije u gradu Zagrebu mogu uspješno organizirati isključivo simbiozom triju najvažnijih interesa: potporom Grada Zagreba, velikog sponzora kao što je naša INA, te entuzijazmom sportskih djelatnika organizatora,- rekao je Blašković.

Obraćajući se prisutnima u ime Ine Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova, naglasio je dugogodišnju poveznicu Ine i ovog prestižnog natjecanja.

– INA Delta Rally najznačajnija je automobilistička priredba u Hrvatskoj, pa i u ovom dijelu Europe, stoga smo u Ini ponosni što je podržavamo već dugi niz godina te i tako doprinosimo razvoju sporta, sportskog duha i zajedništva. Posjetitelje častimo i besplatnim koncertom Opće opasnosti koji će se održati u petak u 20 sati na Velesajmu te su svi pozvani,- dodao je Thür.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je utrka INA Delta Rally na određeni način postala simbol grada.

– Grad Zagreb podržava INA Delta Rally, tradicionalno natjecanje koje okuplja sve više zaljubljenika u ovaj oktanski adrenalinski sport. Riječ je o atraktivnom sportskom događanju koje pozitivno utječe na zagrebačke gospodarske i turističke potencijale.-rekao je Bandić.

Berislav Čegelj, direktor natjecanja, prisjetio se samih početaka organizacije ovog natjecanja te naglasio da se ovogodišnja priredba temelji na najboljim tradicijama dosadašnjih uz određena pojačanja brzinskih ispita i prologa, dok je njegov pomoćnik, Mato Šebalj, detaljnije opisao koncept i detalje zahtjevne utrke u kojoj će natjecatelji trebati pokazati puno znanja, vještine i hrabrosti.

Te osobine dosad su mnogo puta pokazali Jura Šebalj i Toni Klinc, posada sa čak šest naslova pobjednika ove utrke, koji su najavili da i ove godine startaju s istim ciljem.

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje se ove godine održava s europskim predznakom službenog FIA rally prvenstva Srednje Europe (FIA Central European Zone) što natjecateljima nudi mogućnost napretka u više FIA sustave; FIA Regionalni Kup ili Prvenstvo Europe te konačno i Svjetsko rally prvenstvo (WRC)

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply