KHL: Medvjedi u brlogu dočekuju Dinamo iz Rige

KHL: Medvjedi u brlogu dočekuju Dinamo iz Rige

Večeras,  četvrtak, 03. rujna 2015. s početkom u 19:30 sati u ledenoj dvorani Doma sportova.

​S devet bodova iz prve četiri utakmice i bez poraza u regularnom dijelu susreta, što ih je rezultatski stavilo u sami vrh ljestvice, hokejaši zagrebačkog Medveščaka večeras po prvi puta ove sezone, u petoj utakmici dočekuju momčad iz zapadne konferencije.

Divizijski suparnici, Dinamo Riga, dolaze u grad nakon velikih oscilacija u prva četiri susreta. U ritmu pobjeda-poraz koji je započeo na njihovom domaćem ledu, Riga je u zadnjem susretu teško stradala u Moskvi kod CSKA (5:0).

„Očekujem dobru utakmicu, Riga dolazi nakon visokog poraza i bit će željni pobjede. Samo se moramo držati svoje igre. U ovoj ligi svaka je utakmica teška, tako da ne očekujem ništa manje od Dinama“, sažeo je Mark Katic razmišljanja Medvjeđe svlačionice, a na njega se nadovezao glavni trener Gordie Dwyer:

„Uvijek se radi o nama samima i našoj pripremi iz utakmice u utakmicu. Moramo biti na nivou svaki puta, fokusirani na detalje i zahtjeve momčadi ispred sebe. Naš cilj je sada, na početku sezone, graditi svoj identitet i inzistirati na našoj igri da postanemo najbolja momčad što možemo. Ovo će biti naša zadnja utakmica na domaćem ledu u ovom prvom nizu i svakako želimo otići na prvo gostovanje s pozitivnim rezultatom.“

Medveščak i Dinamo Riga su se susreli šest puta u zadnje dvije sezone, a Riga drži rezultatsku prednost sa četiri pobjede naspram Medveščakove dvije. Obje utkamice prve sezone uvjerljivo su otišle na stranu Rige (5:1), dok su prošle sezone momčadi uzele po pobjedu na domaćem i gostujućem ledu. Svih šest susreta završilo je u regularnom dijelu.

Milan Jurčina, današnji član Brloga, prošlu sezonu proveo je u latvijskoj momčadi:

„Oni su jako dobra momčad, igrali dobro na početku, no dogodio im se taj visoki poraz. Posebne su utakmice kada se igra s momčadi koja nije iz Rusije. Riga uvijek složi momčad s puno vještine, ove godine imaju par velikih napadača kao Tom Sestito i Felix Schütz.“

Na promjene unutar bivše momčadi nije imao puno komentara:

„Još je prerano u sezoni za nekakve analize koliko su promjene utjecale na Rigu. Sve se momčadi tijekom ljeta žele poboljšati, naći igrače koji će najbolje pasati u njihov sistem.“

Promjene u napadu Rige dovele su u momčad Villea Leina koji je dio prošle sezone proveo u Zagrebu:

„On je odličan igrač i moramo jako paziti na njega i zatvarati ga gdje god stignemo. Dijelić prostora i vremena su sve što mu je potrebno da ukrade pak i preokrene rezultat“, rekao je Katic o bivšem suigraču s kojim će večeras sigurno imati pune ruke posla.

Ledena otvara svoja vrata u 18:00 satiUlaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko www.ticketsop.hr te na blagajni Doma sportova koja se također otvara u 18:00 sati.

Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 40,00 kuna za tribinu, odnosno, 75,00 kuna za ICE  tribinu.

Tekst: MDV press

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply