EUROBASKET 2015/Ivan Šuker: Napravili smo dovoljno i dosta kvalitetno

EUROBASKET 2015/Ivan Šuker: Napravili smo dovoljno i dosta kvalitetno

Govoreći na konferenciji za medije uoči svečanog otvaranja Europskog košarkaškog prvenstva, koje će u četvrtak biti održano na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Ivan Šuker ustvrdio je da je u promociji EuroBasketa napravljeno dovoljno i u skladu s mogućnostima.

“Mi ne želimo s ovim prvenstvom napraviti minus. Kao odgovorni ljudi, cijeneći težak život koji žive hrvatski građani, ne možemo si dozvoliti silan luksuz i razabcivati se novcem za reklamiranje. Mislim da je ovo što smo napravili dovoljno i dosta kvalitetno, u skladu s mogućnostima te s obzirom na broj ljudi i složenost poslova”, rekao je predsjednik HKS-a Ivan Šuker koji je razočaran što prema njegovim riječima “najveće sportsko natjecanje u Hrvatskoj u posljednjih deset godina”, hrvatsko gospodarstvo i Hrvatska turistička zajednica nisu iskoristili za svoju promociju.
“Meni je izuzetno žao što hrvatsko gospodrstvo nije prepoznalo priliku za promociju kroz EuroBasket. Hrvatska ima nekoliko dragulja u seniorskoj reprezentaciji, juniori su prije mjesec dana osvojili svjetsko srebro. Nije nam u interesu da sklapamo simbolične ugovore, nego ugovore od interesa. Ako se netko želi preko leđa Bojana, Marija, Darija i ostalih promovirati, onda to ima svoju cijenu. Tako će biti i ubuduće. Želimo da ovaj EuroBasket bude okidač za bolji odnos prema košarci u Hrvatskoj. Žao mi je da EuroBasket nije dovoljna turistička promocija da bi Hrvatska turistička zajednica pokazala interes da ga financira”, zaključio je Šuker.
U četvrtak će u Zagrebu od 20.30 sati biti održano svečano otvaranje na kojem se očekuje velik broj uzvanika, a prvenstvo će zajednički proglasiti otvorenim predsjednica Republike Hrvatska Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel.
Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu odigrati u subotu, 5. rujna, protiv Slovenije (21 sat), a za ovaj su dvoboj sve ulaznice rasprodane.
“Nešto malo ulaznica ostalo je još u prodaji za utakmicu s Grčkom. Kad sve skupa krene, nadamo se da će interes za ostale utakmice porasti. Gledajući kakva je posjećenost bila na nekim drugim prvenstvima, mi možemo biti itekako zadovoljni”, rekao je Šuker koji je sve pozvao na zajedništvo u sljedećih tjedana dana koliko će EuroBasket ‘stanovati’ u Hrvatskoj.
“Treba pokazati hrvatsko srce i hrvatsko jedinstvo. To će dati dodatnu snagu našoj reprezentaciji.”
Direktor tvrtke EuroBasket 2015 Boris Jakimenko rekao je da je prodano 65.000 ulaznica, odnosno 10.000 više nego prije tjedan dana. Prema njegovoj procjeni, osim utakmica hrvatske reprezentacije najposjećenije će biti one u kojima će igrati slovenska reprezentacija, na kojima se očekuje oko 5000 gledatelja, dok bi na svim ostalima moglo biti između tri i četiri tisuće.
Ulaznice utakmice prodaju se u sustavu eventima, a od petka će ih biti moguće kupiti i na blagajnama Arene Zagreb. Radno vrijeme balagajne će biti od 10 dp 20 sati u petak, te od 10 do 22 sata ostalim danima kad EuroBasket započne.
Hrvatska reprezentacije će nakon subotnjeg dvoboja sa Slovenijom, Hrvatska će u nedjelju (21 sat) igrati protiv Grčke, u ponedjeljak je slobodan dan, a od utorka do četvrtka našu reprezentaciju čekaju ogledi s Makedonijom (21 sat), Nizozemskom (21 sat) i Gruzijom (18 sati).
Tekst: HINA
Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply