Canon i ove godine nastavlja humanitarnu tradiciju sponzorstvom flote Mirno more

Canon i ove godine nastavlja humanitarnu tradiciju sponzorstvom flote Mirno more

Tvrtka Canon CEE sa zadovoljstvom je objaivla kako je još jednom postala ponosni partner važnog međunarodnog društveno-pedagoškog projekta „Mirno more“ u čijem su fokusu djeca iz socijalno ugroženih sredina.

Ove će godine Canon CEE u sklopu flote „Mirno more“ sponzorirati brod na kojemu će ploviti štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Ta ustanova socijalne skrbi pruža usluge djeci i mladima s poremećajima u ponašanju. Korisnici Doma su mladež i djeca koja su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi im se moglo adekvatno pomoći.

U radu s djecom s poremećajima u ponašanju jednu od ključnih uloga ima konstruktivno osmišljavanje slobodnog vremena, a sudjelovanje u floti „Mirno more“ koje će omogućiti Canon CEE pružit će štićenicima ove ustanove ne samo zabavno i nezaboravno jedrenje Jadranom, nego i priliku da nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji i sklope prijateljstva koja će se nastaviti i nakon završetka događaja.

Kao i do sada, flota „Mirno more“ plovit će Jadranom u okolici Splita, a sudionici isplovljavaju iz svojih luka u subotu 19. rujna i plove do sljedeće subote 26. rujna. Tijekom plovidbe planirani su susret svih jedrilica i zajednički kamp, a ciljna luka je Marina Kaštela.

Canon CEE ove godine po drugi put podupire ovaj vrijedan projekt. I u 2014. tvrtka je omogućila sudjelovanje jednom od brodova iz flote, a cijelu akciju je blogom popratio g. Gerald Schneider iz Canona CEE na adresi mirnomore2014gerald.blogspot.co.at.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što se i ove godine imamo priliku pridružiti hvalevrijednom projektu „Mirno more“ koji poboljšava kvalitetu života i nudi nova životna iskustva mladima iz socijalno ugroženih sredina, koji su posebno ranjivi dio društva. Canon dugi niz godina podržava humanitarne događaje i projekte u Europi, među kojima su za nas, ali i za društvo u cjelini, od posebnog značaja projekti namijenjeni djeci i mladeži“, izjavio je Hermann Anderl, glavni direktor tvrtke Canon CEE GmbH.

Projekt „Mirno more“, nastao iz malog austrijskog projekta koji je 1992. imao za cilj okupiti djecu sa zaraćenih strana na jedrenju kako bi se potaknulo smanjenje predrasuda i povećanje tolerancije, prerastao je u trenutno najveći europski jedriličarski projekt ovakve vrste. Cilj mu je djeci iz socijalno ugroženih sredina pružiti tjedan dana odmora, druženja i učenja novih vještina na jedrenju Jadranskim morem.

Flota će ove godine okupiti više od 960 sudionika iz 21 zemlje koji će se nalaziti na ukupno 106 brodova. Više informacija o floti „Mirno more“ možete pronaći na adresi www.mirnomore.org

Foto: Canon/ZNA.HR

Leave a Reply