HUMANITARNA AKCIJA:Velika srca Nike Kovača i Ivana Rakitića za malog Matea!

HUMANITARNA AKCIJA:Velika srca Nike Kovača i Ivana Rakitića za malog Matea!

Devetogodišnji Mateo Mavrić boluje od rijetke zloćudne bolesti Rabdomiosarkoma  koja najčešće napada malu djecu (rijedak, zloćudan tumor mekih tkiva koji se najčešće javlja u djetinjstvu). Rabdomiosarkoma (rijedak, zloćudan tumor mekih tkiva koji se najčešće javlja u djetinjstvu). Roditelji su bili priseljeni pomoć u liječenju potražiti van granica Hrvatske, i našli su u klinici u Salzburgu gdje mali Mateo odlazi na terapije.  Kako liječenje u Salzburgu zahtjeva velika financijska sredstva, prijatelji obitelji Mirjane i Roberta Mavrića iz Varaždina krenuli su u akciju kako bi se skupila potrebna novčana sredstva za Matea!

 Na poziv novinara Zagrebačke novinske agencije Žarka Diminića humanitarnoj akciji se pridružuje Ivan Rakitić, nakon njega  i izbornik Niko Kovač.

Potrebna je još jedna terapija koju mora proći mali Mateo Mavrić u Salzburgu. Obitelj Mavrić je u ponedjeljak došla na Maksimir kako bi vidjela trening hrvatske reprezentacije koja se priprema za utakmice kvalifikacija protiv Azerbajdžana i Norveške za Europsko prvenstvo u Francuskoj, te su se nakon treninga Mateo i njegov brat David fotografirali s hrvatskim reprezentativcima i izbornikom.

Također moramo napomenuti kako se humanitarnoj akciji za pomoć malom Mateu Mavriću iz Varaždina među prvima odazvao GNK DINAMO!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/Žarko DIMINIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply