Iduće godine ponovno starta Zagreb Auto Show

Iduće godine ponovno starta Zagreb Auto Show

Sa zadovoljstvom vam mogu najaviti da će se iduće godine u travnju, nakon osam godina, ponovno održati manifestacija Zagreb Auto Show, koju će zajedno organizirati Grad Zagreb, Zagrebački holding, Turistička zajednica grada Zagreba u partnerstvu s predstavnicima generalnih zastupnika proizvođača automobila, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić nakon održanog inicijalnog sastanka o oživljavanju i pokretanju ove tradicionalne manifestacije.

Na današnjem sastanku odškrinuli smo vrata za realizaciju velikog projekta bitnog za promociju i napredak auto branše, gospodarstva i obogaćivanje turističke ponude. Načelno smo dogovorili organizacijske okvire te termin i mjesto održavanja – od 4. do 10. travnja, na Zagrebačkom velesajam. Želimo da Zagreb Auto Show postane nacionalna manifestacija prepoznatljiva i na međunarodnom planu, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da će ju Grad poduprijeti povoljnijom cijenom najma Velesajma i uslugama Turističke zajednice za promociju i marketing.

U ime sudionika sastanka, vodstva 17 auto kuća, član Uprave Porsche Croatia d.o.o. Ivo Ivančević zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku na opipljivoj inicijativi i podršci za realizaciju manifestacije, istaknuvši da je promjenom tržišnih okolnosti, odnosno krizom, auto branša doživjela težak udarac te da bi predstavljanje na kvalitetno organiziranom Auto Show-u doprinijelo njenom oporavku i promociji. Drago nam je što imamo ovakvu podršku i što smo održali konstruktivan sastanak. Želimo privući što više posjetitelja iz cijele regije i predstaviti što više proizvođača, istaknuo je Ivo Ivančević.

Iznimno smo zadovoljni ovom inicijativom koju ćemo u potpunosti podržati i institucionalno i operativno jer to je veliki doprinos i vjetar u leđa hrvatskom gospodarstvu, rekla je direktorica Sektora trgovine Hrvatske gospodarske komore Ema Culi. Velesajam ima bogatu povijest i dobro je mjesto za održavanje Auto Show-a, a naša zemlja apsolutno zaslužuje ovakvu manifestaciju koja će pogodovati svima.
Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply