Udžbenici čekaju osnovnoškolce na klupama

Udžbenici čekaju osnovnoškolce na klupama

Od danas su u svim osnovnim školama grada Zagreba na klupama besplatni udžbenici koji će prvog dana nastave dočekati 58.584 učenika, a 4. rujna bit će i u srednjim školama za 38.000 učenika, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u Osnovnoj školi Pavleka Miškine na završetku distribucije besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.

Također, kao i prošle godine, Grad Zagreb je osigurao udžbenike za oko 1400 učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja –općina Gunja, Vrbanja i Drenovci, te putem Caritasa za 100 socijalno najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.

Ulaganje u obrazovanje i znanje nema alternative. Možemo konkurirati uspješnijima samo s više znanja,  struke i kompetencije, i besplatni udžbenici su, uz aktivnu demografsku i populacijsku politiku koju provodimo zadnjih 16 godina, način da to postignemo, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ravnateljica Osnovne škole Pavleka Miškine Vesna Vrbanović Jančić zahvalila je u ime svih roditelja gradonačelniku i Gradu Zagrebu što je i ove godine osigurao sredstva za besplatne udžbenike: Knjige su veliki izdatak,  pogotovo za obitelji s više djece, i uz njih ima još dosta stvari koje roditelji moraju kupiti.

Kao i prijašnjih godina, udžbenike će dobiti i djeca koja imaju prebivalište na području Grada Zagreba, a pohađaju osnovne i srednje škole na području druge županije, kao i učenici koji pohađaju zagrebačke škole, a imaju prebivalište izvan grada Zagreba.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply