TOMISLAV STOJAK: Razgovori s građanima pokazuju konkretne rezultate

TOMISLAV STOJAK: Razgovori s građanima pokazuju konkretne rezultate

Ove subote na zagrebačkom Črnomercu održani su drugi „Zagrebački razgovori“ koje je pokrenuo gradski zastupnik i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak nastojeći što intenzivnije komunicirati s građanima Zagreba oko svih pitanja i problema s kojima se suočavaju u svojim kvartovima.

„Zagrebački razgovori“ zamišljeni su kao javna, svima dostupna rasprava o kvartovskim problemima s kojima se susreću građani, a o kojima mogu bez bilo kakvih ograda razgovarati sa svojim zagrebačkim zastupnikom. Njihov je cilj otvoriti komunikaciju s građanima o problemima s kojima se susreću u gradskim četvrtima i mjesnim odborima te njihovom razmišljanju o gradskoj politici.

– Ovakav pristup daje konkretne rezultate. Prvi „Zagrebački razgovori“ održani su prije više od mjesec dana u Podsusedu, a u međuvremenu su neki kvartovski problemi uspješno riješeni. Kao primjere mogu navesti uređenje dječjeg igrališta i parka u Španskom, saniranje prometnog problema u Donjem gradu te hrpe krupnog otpada na okretištu autobusa u Baštijanovoj ulici,- ističe Tomislav Stojak.

Na cijeli niz kvartovskih problema koji se pokušavaju riješiti poput problema s prometom i parkiranjem oko dječjih vrtića Šumska jagoda, Petar Pan i Kustošija, te natkrivanja potoka Kustošak čime bi se riješili i problemi prometa Kustošijanskom i okolnim ulicama nadovezat će se problemi koje su istakli stanovnici Črnomerca. Oni su nezadovoljni pojedinim autobusnim linijama, komunalnim redarstvom, biciklističkim stazama, urbanizmom i upravljanjem poslovnim prostorima u vlasništvu Grada.

– Posao gradskog zastupnika izuzetno je velika odgovornost. Taj posao je zadovoljstvo, ali i obveza prema građanima. Gradski zastupnici mogu jako puno napraviti u rješavanju konkretnih komunalnih problema. Mi imamo mogućnost biti spona između građana i gradskih upravnih tijela, gradskih tvrtki, pročelnika i gradonačelnika te im ukazivati na konkretne probleme i njihovu dužnost postupanja,- rekao je Tomislav Stojak te naglasio kako je stoga važno razgovarati sa sugrađanima, slušati ih i zalagati se za rješenja njihovih problema kojima je jedini cilj bolji i kvalitetniji život svih stanovnika Zagreba.

Leave a Reply