Uskoro novi usporivači prometa na Horvaćanskoj

Uskoro novi usporivači prometa na Horvaćanskoj

Gradonačelnik Milan Bandić, prošli tjedan gostujući na radiju  Yammat u emisiji Gradski oci, upoznao se sa prometnim problemom u Horvaćanskoj cesti, kako je obećao, gradonačelnik je zajedno sa svojim suradnicima danas obišao dio Horvaćanske ceste.

-Na poziv građana došli smo vidjeti koji je problem sa usporivači prometa na Horvaćanskoj cesti. Treba staviti nove uspornike, jer ovi stari su dotrajali. Bili bi najsretniji kada bi se svi pridržavali pravila i vozili onoliko koliko se smije voziti, ali nekima je ovo pista po kojoj se znaju voziti i brzinom od 100 km/h.- rekao je Milan Bandić.

Gospođa Željka slušala je radio i odlučila se javiti i tražiti pomoć gradonačelnika, da se problem sa prometom u Horvaćanskoj napokon riješi.

– Prije 30 godina, prvi uspornici prometa stavljeni su na Horvaćansku cesti, nakon stradanje jedne djevojčice, danas su oni dotrajali i više nemaju svoju svrhu. Horvćanska cesta postala je opasna za pješake, jer se svi brzo voze, semafor za pješake traje jako kratko, tako da je starijoj populaciji otežano kretanje, preko ceste. To su razlozi zbog kojih sam kontaktirala gradonačelnika i molila ga za pomoć.- rekla je gospođa Željka.

-Nakon obilaska problematičnih točaka, vidjet ćemo koji su problemi, nakon toga izradit će se prijedlog koji ćemo poslati na suglasnost u MUP, i po ishođenju suglasnosti izdat ćemo rješenje za postavu dodatne prometne regulacije prometa. – rekao je Tihomir Barišić, voditelj  odjela za tehničku regulaciju, sigurnost prometa i sustav javnog parkiranja.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply