Od ponedjeljka ponovno prometuje autobusna linija prema Lipnici

Od ponedjeljka ponovno prometuje autobusna linija prema Lipnici

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima,  obišao je radove u Havidić selu, Lipnici i Gornjem Dragonošcu, u Gradskoj četvrti Brezovica. Nakon što je Vodoprivreda Zagreb sanirala odron, i riješila vodovod u Gornjem Dragonošcu, na dionici od caffe bara Dva volana prema Lipnici, u petak će Zagebačke ceste započeti asfaltiranje tog dijela ceste.

Sada autobusi voze do okretišta u Lipnici, prema Havidićima i natrag, a od nedjelje, najkasnije ponedjeljka ujutro opet će voziti preko Lipnice do Havidića, najavio je gradonačelnik Bandić. Također dodao je da će se postaviti i nadstrešnice na onim autobusnim stajalištima na kojima ih dosad nije bilo, te će se asfaltirati 20-30 metra u pokrajnje odvojke gdje ljudi stanuju.

U šumi iznad nastavljaju se radovi, probili smo put kako cesta prema Lipnici ne bi bila preopterećena kada se pusti autobusni promet. Iskopani su i devet metara duboki drenovi, te postavljena i armiranobetonska rebra kao dodatna ojačanja ceste, pojasnila je voditeljica Odjela za održavanje komunalne infrastrukture Marina Lovrečki.

Kako se čulo, sljedeći tjedan bi se trebali odabrati izvođači za izgradnju 2800 metara vodovoda koji treba zatvoriti prsten Lipnica – Havidić selo – Gornji Dragonožec , a radovi bi trebali biti gotovi prije Božića. Također, u proljeće 2016. krenut će sa sanacijom odrona i uređenjem Cirkovine.

Gradonačelnik se osvrnuo i na radove u Desprimskoj ulici, asfaltiranje koje bi trebalo biti gotovo kroz dva tjedna.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply