MUO: Hrvoje Abraham Milićević pobjednik foto natječaja „Bollé vašim očima“

MUO: Hrvoje Abraham Milićević pobjednik foto natječaja „Bollé vašim očima“

Hrvoje Abraham Milićević snimio je neogotičku crkvu u zagrebačkoj Granešini na način ponajboljih, prvih razglednica u boji i pobjednik je nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“. Natječaj je organiziran uz veoma posjećenu izložbu „Herman Bollé – graditelj hrvatske metropole“ koja u Muzeju za umjetnost i obrt ostaje otvorena još samo do 23. kolovoza. O pobjedniku nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“ odlučilo je glasovanje putem facebooka, nakon što je MUO žiri predložio odabir u koji je uvršteno 10 najboljih fotografija.

Na najviše snimaka prikazano je zagrebačko groblje Mirogoj (4), na preostalima zagrebačka katedrala, crkva Sv. Marka, MUO, fontana na Zrinjevcu te episkopska crkva u Pakracu, a na snimci koja je proglašena najboljom župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije, nedaleko Miroševečke ceste u Zagrebu, građena od 1885. do 1901. godine po projektu Hermanna Bolléa, na mjestu starije građevine, porušene u potresu 1880. godine.

Muzej za umjetnost i obrt čestita Hrvoju Abrahamu Milićeviću,  pobjedniku nagradnog foto natječaja „Bollé vašim očima“ te ga nagrađuje godišnjom ulaznicom za sva događanja u MUO tijekom 2016. godine, a finalisti Irena Freja, Ivan Leš, Tatjana Kabač, Zrinka Marković, Slavica Nuić, Krunoslav Pavlić, Bernanda Ratančić, Mirela Rod Slipčević i Miodrag Vojvodić bit će nagrađeni katalogom izložbe „Herman Bollé – graditelj hrvatske metropole“.

Nagrade finalistima i pobjedniku foto natječaja bit će uručene u Muzeju za umjetnost i obrt 21. kolovoza 2015. u 12 sati.

Foto: Hrvoje Abraham Milićević pobjenik je foto natječaja „Bollé vašim očima“,  a snimio je neogotičku crkvu u zagrebačkoj Granešini.

Leave a Reply