FOTO: Hrvatska u produžetku pobijedila Njemačku

FOTO: Hrvatska u produžetku pobijedila Njemačku

Prijateljska utakmica Hrvatske i Njemačke završila je pobjedom Hrvatske 74:72 (15:15, 21:13, 19:25, 9:11, 10:8).

Bila je to utakmica u kojoj se Hrvatska dizala i padala, u prvoj četvrtini kod lošeg početka, na kraju je došla do poravnanja rezultata (15:15) i samim time i do lakšeg nastavka utakmice.

U drugoj četvrtini Hrvatska drži utakmicu pod kontrolom uz manje oscilacije u igru, i prvo poluvrijeme završava rezultatom 36:28. Treća  četvrtina repriza je početka utakmice, puno propuštenih prilika s naše strane. Njemačka serijom od 10:0 vraĆa sebe u igru i održava se na životu do kraja utakmice koja je u regularnom vremenu završila neriješeno 64:64.

Produžetak je započeo tricom Schaffartzika, nakon togak oša Njemačka četiri minute nije postigla niti jedan poen. Hrvatska, u prve dvije minute ne postiže niti jedan koš, ali potom je uslijedio niz od 7-0, Bogdanović je pogodio oba slobodna bacanja, Luka Žorić pogodio polaganje nakon skoka u napadu, a sve je okrunio Marko Tomas tricom za 71-67 minutu prije isteka vremena. Zipster je tricom za 71-70 vratio neizvjesnost, no nakon promašaja Ukića, Šarić je skočio u napadu, a njegovu snalažljivost nagradio je Žorić košem za 73-70 10 sekundi prije kraja. Schroeder je pogodio oba bacanja za 73-72, 8.3 sekundi prije kraja, a potom je Tomas 5.9 sekundi prije kraja pogodio jedno od dva bacanja za 74-72. U preostalom vremenu Ukić je izbio loptu Schroederu i sačuvao pobjedu Hrvatskoj.

Najviše koševa kod Hrvatske postigao je Dario Šarić 18, dok je kod Njemačke  najviše koševa postigao Zirbes 14.

Tekst: HINA/ Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply