Boksač Filip Hrgović europski prvak u superteškoj kategoriji

Boksač Filip Hrgović europski prvak u superteškoj kategoriji

Hrvatski boksač Filip Hrgović osvojio je naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji, on je u finalu EP-a u bugarskom Samokovu svladao Nijemca Floriana Schulza jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0.

Hrgović je dominirao finalnom borbom od prve sekunde, u svakoj je rundi plasirao nekoliko serija udaraca u glavu suparnika, dok je sjajnim radom nogu bivao neuhvatljiv za tromog Nijemca koji gotovo da nije uspio zadati niti jedan pravi udarac tijekom sve tri runde.

Stoga ne čudi kako su sva tri bodovna suca, Kubanac, Finac i Rus, u sve tri runde prednost dali Hrgoviću.

Dvadesetitrogodišnji Zagrepčanin tako je postao tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, dosada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.

Osim Hrgovićeva zlata, medalju za Hrvatsku u Samokovu osvojio je i Hrvoje Sep koji je bio brončani u poluteškoj kategoriji.

Gradonačelnik Milan Bandić, među prvima je uputio čestitke Filipu Hrgoviću

U povodu večerašnjeg osvajanja naslova europskog prvaka u boksu, veličanstvenog uspjeha u finalu u Bugarskoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je Filipu Hrgoviću  čestitku u kojoj, među ostalim, stoji:

‘Bravo Filipe i hvala ti Filipe!  Nakon četiri desetljeća Hrvatska je ponovo na europskom boksačkom tronu. Uvjerljivim i superiornim nastupom večeras si nas ispunio neizmjernim ponosom, a hrvatskom boksu dao novi polet i zasluženo mjesto na vrhu kojega smo dugo priželjkivali.’

Tekst: HINA/ZNA

Foto: HINA

Leave a Reply