Potpisana povelja prijateljstva između Zagreba i Petrinje

Potpisana povelja prijateljstva između Zagreba i Petrinje

U povodu Dana grada Petrinje i blagdana Svetog Lovre, njezina nebeskog zaštitnika, na Svečanoj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća, gradonačelnici Zagreba i Petrinje, Milan Bandić i Darinko Dumbović, potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova .

Drago mi je da smo danas u Petrinji te da smo i službeno zapečatili suradnju koja traje već barem 15 godina.  Dobro je da smo i formalno upisali naše prijateljstvo, no naša suradnja nadilazi ove potpise, ona znači da se dosadašnja suradnja nastavlja i bit će još jača  –  rekao je gradonačelnik Bandić  dodavši  kako će Petrinja uvijek imati prijatelja u Zagrebu. Iskoristio je priliku da svim Petrinjkama i Petrinjcima čestita Dan grada i Lovrenčevo.

Ovo je puno više od simboličnog potpisa. Od Povelje i službenog prijateljstva očekujemo nastavak onoga što gaje svi ljudi u dobrim odnosima, povjerenje i solidarnost u onim trenucima kada je najteže –  rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović te je zahvalio  zagrebačkomu gradonačelniku što je omogućio predstavljanje Petrinje na glavnome zagrebačkom trgu.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply