Garaža ispod tržnice Dolac, do konca slijedeće godine

Garaža ispod tržnice Dolac, do konca slijedeće godine

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu Ane Stojić Deban, predsjednice uprave Holdinga i Ante Todorića voditelja Zagrebačkih cesta, obišao je završetak radova prve faze na tržnici Dolac.

Prije nego što je gradonačelnik došao na tržnicu Dolac obišao je uži dio grada i ono što je vidio jako ga je uzrujalo, Čistoća je pala na gradonačelnikovom testu čistoće.

-Dolazeći na Dolac vidio sam da su ulice u užem dijelu centra prljave i jako sam ljut zbog toga. Iz Čistoće danas nema nikoga ovdje, ali zato noćas neće spavati dok ne očiste smeće. Svi dijelovi grada moraju biti čisti, a pogotovo uži dio gdje turisti prolaze. Sutra u 4,30 sati ujutro, zajedno ćemo ići da im pokažem kako se to treba raditi.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon čistoće užeg centra, gradonačelnik se vratio na temu zbog koje smo i došli na tržnicu Dolac. Prva faza radova je završila, štandovi su vraćeni na Dolac.

-Ovo je prva faza uređenja Dolca, ovo je vanjska fasada. Od druge i treće faze nismo odustali. Spustim ćemo Dolac na -4 etažu na kojoj će biti parkiralište. sve ćemo učiniti da taj projekt napravimo do konca iduće godine.- rekao je Milan Bandić.

– Jako nam je bitno kako su izvedeni radovi u prvoj fazi na tržnici Dolac, jer je to i turistička atrakcija Zagreba.- rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Holdinga.

Prva faza uređenja tržnice Dolac koštala je 350 tisuća kuna.

– Na ovih 4 tisuće m² skinuli smo stari asfaltni sloj i očistili podlogu i ponovo ručno stavili novi sloj asfalta. Radili smo u teškim uvjetima jer niti jedan težak stroj nije mogao sudjelovati u radovima.- rekao je Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply