ZORAN MAMIĆ: Jako zavidim Rijeci na navijačima

ZORAN MAMIĆ: Jako zavidim Rijeci na navijačima

…i posebno sam “sretan” s našom publikom koja u velikom broju ovakvu našu igru prati vrijeđanjem i pljuvanjem. Počevši od mene pa do igrača.. Tako se ne bodri klub i mene je sramota da imamo ovakvu atmosferu nakon rezultata koje ova momčad ima. – rekao je Zoran Mamić na konferenciji poslije utakmice sa Rijekom.

Nastavio je još malo o navijanju, bez obzira što je svjestan da to neće dobro odjeknuti kod navijača Dinama.

– Svjestan sam da će ovo navući gnjev na mene, ali tako i tako neću osjetiti razliku kada mi i ovako 90 minuta psuju i vrijeđaju majku, ali samo neka momčad ostave na miru. Machado? Očekivali smo njemu zvižduke, ali ne vrijeđa se samo njega nego sve igrače i to nije normalno; ne može biti normalno. Možete se slagati s trenerom ili vodstvom kluba i to se možda nikada neće promijeniti, ali tako vrijeđati igrače i to s “kulturne” zapadne tribine je grozno i sramota; ispričavam se iznimkama koje se tako ne ponašaju. Ova momčad nije izgubila 50-ak utakmica zaredom u prvenstvu, igraju brojni mladi i domaći igrači, imamo šansu ući u Ligu prvaka. Nije to normalno i ne može biti.- rekao je Mamić.

Nakon navijača, na red je došao osvrt na utakmicu, svoje viđenje utakmice prvo je prokomentirao trener Rijeke Matjaž Kek.

-Na pola sam zadovoljan. Zašto? Zato jer nismo pobijedili, ali smo ipak upisali bod. Čekali smo svoju šansu i dobili je tek u 90. minuti. Dinamo je dominirao do 70 minute onda smo ga umrtvili svojom igrom i tek se onda stvorila šansa za nas.- rekao je trener Rijeke Kek.

Kako komentirate večerašnje suđenje?

-Nije bilo na europskoj razini.- kratko je odgovorio Kek.

Trener Rijeke čestitao je Dinamu i Hajduku na prolazu u daljnje natjecanje u Ligi prvaka.

– Dinamo i Hajduk su napravili odlične stvari i ja im čestitam. Malo se previše podcjenjuje u Hrvatskoj, kao da nitko drugi osim nas ne igra nogomet, zato su ti rezultati koje su postigli veliki.  Ja od srca želim Dinamu puno sreće protiv Skenderbeua i da prođu u Ligu prvaka. – rekao je  trener Rijeke Matjaž Kek.

Trener Dinama također se dotaknuo suđenja postavljajući pitanje o situaciji koja se događala u 25. minuti kada je Pjaca, srušen u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na udarac iz kuta.

– Mene samo zanima kako ćete opisati situaciju iz prvog dijela kada je u kaznenom prostoru srušen Pjaca. – pitao je Mamić, novinare.

Mamić je prokomentirao utakmicu, u kojoj je Dinamo dominirao ali je izostao gol, koji bi tu dominaciju potvrdio i rezultatom.

– Čestitke gostima na fair i korektnoj igri, a mojoj ekipi na bodu i dobroj igri. Bili smo apsolutno bolja momčad, kontrolirali utakmicu i imali šanse koje nismo reagirali. Veseli me koncentrirana igra bez panike, držali smo dobar ritam, ovo nam je deveta utakmica u manje od mjesec dana i zadovoljan sam kako je momčad reagirala iako možemo bolje – rekao je Zoran Mamić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply