Potpisana povelja o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Sinja

Potpisana povelja o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Sinja

Gradonačelnik Milan Bandić i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sinja Kristina Križanec potpisali su danas u Alkarskim dvorima u Sinju, Povelju o suradnji i prijateljstvu između Zagreba i Sinja. Nastavak je to osvjedočenog prijateljstva i partnerstva dvaju gradova, naglasili su gradonačelnici prilikom potpisivanja, napomenuvši kako će se suradnja i dalje razvijati, prvenstveno na kulturnom planu.

150807_Muzej Sinj 1Gradonačelnik Bandić prvi posjetitelj Muzeja Sinjske alke

Nakon svečanosti potpisivanja, gradonačelnik Bandić i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, u društvu s predsjednikom Viteškog alkarskog društva Stipom Jukićem i obnašateljicom dužnosti Kristinom Križanec, obišli su Muzej Sinjske alke koji će svoja vrata službeno otvoriti sutra u okviru proslave 300. obljetnice Sinjske alke.

Muzej Sinjske alke kroz svoj stalni postav prikazat će povijest Alke i Sinja, te posjetiteljima približiti uloge svih sudionika Alke, njihovih odora i oružja. Funkcionirat će u okviru Alkarskih dvora kao samostalna organizacijska jedinica koju je osnovalo Viteško alkarsko društvo u Sinju.

Tekst/Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply