EP u boksu: Hrgović i Sep prvi nositelji

EP u boksu: Hrgović i Sep prvi nositelji

Prvi put u povijesti hrvatskog boksa imamo dvojicu prvih nositelja. 

Filip Hrgović i Hrvoje Sep prvi su nositelji u svojim kategorijama, što znači da su ušli izravno među 16 najboljih u Europi i od polufinala ih dijele samo dvije pobjede.

U prvim mečevima nijednog našeg boksača ne čekaju suparnici iz tradicionalnih europskih velesila, štoviše radi se o konkurentima bez većih međunarodnih uspjeha.

– Ždrijeb je bio povoljan za hrvatske boksače, iako se danas nijednog suparnika ne može nazvati slabim. Više ne možemo reći da su suparnici iz Slovenije ili Bosne i Hercegovine siguran prolaz. Lijepo je vidjeti da su Sep i Hrgović prvi nositelji turnira i da su iza njih ruski, bugarski ili azerbajdžanski boksači. Idemo po prve pobjede, nikoga ne smijemo podcijeniti i ne treba se prerano veseliti – naglasio je jedan od trojice trenera hrvatske reprezentacije Leonard Pijetraj.

Hoće li i rezultati pratiti previđanja znat ćemo već danas popodne, kada u ring u Samokovu ulaze trojica hrvatskih reprezentativaca.

Prvi nastupa Delničanin Matteo Komadina kojeg u šesnaestini finala lake kategorije čeka Čeh Aperjan, a u večernjem programu u istoj fazi natjecanja Stipan Prtenjača u poluvelter kategoriji boksa protiv Mađara Nyekija, dok će se Puljanin Marko Čalić boriti s gruzijskim teškašem Guledanijem.

Sanjin Pol Vrgoć boksa u subotu, Hrgović u nedjelju, a Sep će u ring tek u utorak.

Sva šestorica hrvatskih boksačkih reprezentativaca imaju razloga za zadovoljstvo nakon ždrijeba Europskog prvenstva koje se do 15. kolovoza održava u bugarskom gradu Samokovu.

 

Leave a Reply