ZET neće blokirati Imunološki zavod, a Grad Zagreb nudi pozajmicu za plaće radnika!

ZET neće blokirati Imunološki zavod, a Grad Zagreb nudi pozajmicu za plaće radnika!

– Breskrajno sam zahvalna gradonačelniku Milan Bandiću koji je opet podmetnuo svoja leđa i želi pomoći radnicima Imunološkog zavoda te neće doći do blokade zbog duga ZET-u od 93 000 kuna! Gradonačelnik Bandić je obećao da Grad Zagreb može riješiti naše plaće sam ili u suradnji s Vladom RH, čak i da se to riješi kroz pozajmicu Grada Imunološkom zavodu. Međutim opet ovisimo o dobroj volji Vlade RH koja to mora dozvoliti, a nama se nitko ne javlja!   Radnici imunološkog ne mogu živjeti od obećanja Vlade RH, dva tjedna je prošlo, plaće nisu sjele niti se išta dogodilo od onoga što su nam obećali. Mi smo u ovoj godini dobili samo plaće za sijećanj i veljaču. 180 mojih kolega i ja ne možemo živjeti od obećanja, gladni smo, nekima od nas prijete deložacije, blokade od kredita neplaćenih režija… Sutra slavimo 20. obljetnicu Oluje, a kako da slavimo mi radnici Imunološkog kad smo gladni i bez budućnosti. Slavit ćemo i mi, to je Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, mnoge naše kolege su se borile za neovisnu Hrvatsku, ali ne ovakvu u kakvoj danas živimo!!! – izjavila nam je sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu, Sindikata EKN Lidija Jagarinec.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas, u Gradskoj upravi, sindikalnu povjerenicu Sindikata EKN Lidiju Jagarinec i zamjenicu Renatu Tišljer.

Povod sastanku bila je potencijalna blokada Imunološkog zavoda od strane ZET-a. Međutim, unatoč postojećem dugovanju od 93000 kuna do blokade neće doći.

Gradonačelnik je istaknuo da i dalje stoji ponuda Grada Zagreba koja ide za sustavnim rješenjem problema, a i u ovoj situaciji, kada radnici ne mogu do svojih plaća, moguća je, ako nema drugog rješenja, i pozajmica Grada Zagreba koja bi pomogla da zaposlenici dobiju barem dio svojih primanja.

– I dalje sam vam na raspolaganju,- rekao je gradonačelnik, a gospođa Jagarinec zahvalila mu je na svoj dosadašnjoj podršci i činjenici da tako uporno stoji na  strani Imunološkog zavoda i njegovih djelatnika.

Sastanku su, uz gradonačelnika, prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Slavko Antolić, posebna viša savjetnica gradonačelnika za upravu i pravne poslove Andrea Šulentić, članica Uprave Zagrebačkog holdinga Danijela Franić i voditeljica podružnice ZET Ljuba Žgela.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Zagreb.hr

 

Leave a Reply