Čestitka gradonačelnika Milana Bandića za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Čestitka gradonačelnika Milana Bandića za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić uputio je čestitku Zagrepčanima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Čestitku donosimo u cijelosti: 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Dragi hrvatski branitelji! 

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – dane ponosa i sjećanja na vrijeme obrane hrvatske slobode i stvaranja Hrvatske. 

U tom slavlju ovaj je kolovoz poseban jer označava 20 godina od uspješne vojnoredarstvene operacije Oluja, središnjeg pothvata Domovinskog rata, kojim je konačno spojen sjever i jug zemlje i oslobođena Hrvatska.

 Priprema i provedba Oluje važna je ne samo za Hrvatsku već i za širi prostor regije jer ga je stabilizirala, osigurala  prekid rata i spasila mnoge ljudske živote.

 Ponosni smo na tu pobjedu i zahvalni braniteljima koji su je izborili i osigurali nam slobodu i samostalnost. Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući  načela solidarnosti i pravednosti.

 Sudjelovanjem branitelja, materijalnom i logističkom podrškom Zagreb je dao važan doprinos obrani Hrvatske. Zato zahvalnost dugujemo svima onima koji su se žrtvovali, ali i našem gradu i građanima radi doprinosa Zagreba hrvatskom oslobođenju i suverenosti.

Sada smo pred novim zadatcima i izazovima. Bez obzira na krizu u kojoj se nalazimo, Zagreb i Hrvatska imaju znanje, potencijal i ljude za njezino prevladavanje, da uz bolju organizaciju, više rada, solidarnosti i zajedništva gradimo moderno i uspješno  europsko društvo u kome se lijepo i ugodno živi.

 Zato, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, ponosno istaknimo zastave na naše domove, jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply