FOTO: Petrinjci predstavili Lovrenčevo na Trgu bana Jelačića!

FOTO: Petrinjci predstavili Lovrenčevo na Trgu bana Jelačića!

Na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Milan Bandić obišao je Petrinjce koji na glavnome gradskom trgu, na 30 štandova, predstavljaju svoj grad i manifestaciju Lovrenčevo, koja će se u narednih 10 dana održavati u Petrinji.

– Zahvaljujem se gradonačelniku Milanu Bandiću što smo danas u metropoli i moramo Vam gradonačelniče reći veliko hvala što imate poštovanje prema gradu Petrinji koji je grad heroj, koji je branio i stvarao hrvatsku državu. Mi danas stvaramo neke druge vrijednosti kao što ste vidjeli na ovim štadovima želimo pokazati našu baštinu hrvatskoj metropoli. Posebno se zahvaljujem što ćemo na našoj svečanoj sjednici 10. 8. na svetog Lovru potpisati povelju prijateljstva Grada Zagreba i Petrinje! – izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je kako mu je  drago da se na Trgu bana Jelačića prezentira većina onoga što Grad Petrinju čini Petrinjom.

– Neka se zrcali na Jelačić placu  ono najbolje iz cijele Hrvatske svih dobrih ljudi koji dođu u ovaj grad. Ovo je naš plac i kultni plac Republike Hrvatske i bit ću sretan i ponosan da svi gradovi kao što je Petrinja  nađu svoje mjesto na dan dva i prezentiraju najbolje što imaju. Vidimo se 10. kolovoza u Petrinji! – poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply