ZET: Posebna organizacija javnog prijevoza uoči i za vrijeme svečanog vojnog mimohoda

ZET: Posebna organizacija javnog prijevoza uoči i za vrijeme svečanog vojnog mimohoda

Uoči, kao i tijekom obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje, odnosno Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Zagrebu će na snazi biti posebna regulacija prometa.

Zbog zahtjevnih priprema koje prethode svečanom vojnom mimohodu, kao i tijekom samog programa, od 1. do zaključno 4. kolovoza, dolazit će do promjena u prometovanju tramvaja i autobusa.

I ZET-a su zamolili za razumijevanje u nadolazećim danima kako bi svi zajedno dostojanstveno obilježili državni praznik.

Tijekom prometnih izmjena na raspolaganju će biti telefonski agenti ZET-a. Informacije će biti dostupne na besplatnom broju Kontakt centra 0800 200 060. Aktualno stanje u prometu moći će se pratiti i na službenoj internetskoj stranici, a obavijesti o operativnim prometnim izmjenama putnici će čuti i tijekom putovanja putem internog zvučnog sustava.

Tramvajski promet

Ulicom grada Vukovara, na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, kao i Savskom cestom prema jugu, odnosno prema Savskom mostu, tramvaji neće voziti u subotu i nedjelju nakon 13 sati te u utorak, poslije 15 satiUmjesto tramvaja bit će uspostavljene izvanredne linije od Savskog mosta do Ljubljanice te od Prečkog do Savskog mosta.

Tramvajske linije 4, 5, 14 i 17 vozit će izmijenjenim trasama, a linije 3 i 13 neće prometovati.

linija 4: Dubec – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Ljubljanica;
linija 5: Maksimir – Autobusni kolodvor – Ulica grada Vukovara –  Žitnjak – Savišće;
linija 14: Mihaljevac – Draškovićeva – Branimirova – Autobusni kolodvor – Zapruđe – Velesajam – Savski most;
linija 17: Ljubljanica – Savska – Trg bana J.Jelačića – Zvonimirova – Borongaj.

U ponedjeljak od 19 do 23 sata bit će obustavljen tramvajski promet Ulicom grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Savske ceste.

Tramvajske linije 3, 5 i 13 voziti će izmijenjenim trasama:

linija 3: Ljubljanica – Savska cesta – Vodnikova – Glavni kolodvor – Držićeva – Ulica grada Vukovara –  Savišće;
linija 5: Prečko – Savska cesta – Vodnikova –  Glavni kolodvor – Branimirova – Trg Petra Krešimira IV – Šubićeva – Maksimir;
linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska cesta – Savski most

Autobusni promet

Autobusne linije 219, 220, 221, 268 i 330 koje uobičajeno polaze s terminala Glavni kolodvor, u vremenu posebne prometne regulacije kretat će od raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. Tako će improvizirani terminal na izmještenoj lokaciji biti u funkciji u subotu i nedjelju od 13 do 21 sat, u ponedjeljak od 19 do 23 te u utorak od 13 sati sve do ponoći.

U istom razdoblju linije 229, 166, 310, 311 i 313 od svojih će odredišta redovnim trasama voziti do Muzeja suvremene umjetnosti, a u suprotnom smjeru polazit će sa stajališta Bundek.

Mijenja se trasa linije 107 u smjeru Jankomira. Autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Avenijom Marina Držića kojom nastavlja do Branimirove te dalje trasom Trg kralja Tomislava – Grgura Ninskog – Haulikova – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Tratinska – Ozaljska – Selska – Zagrebačka avenija i dalje uobičajeno. Autobus će se zaustavljati na stajalištima na Av. M. Držića (nakon raskrižja s Ulicom grada Vukovara), na Glavnom kolodvoru, u Tratinskoj (nakon raskrižja sa Savskom) i na Selskoj (južno stajalište linije 109).

Linije 218 i 234 neće prometovati u subotu, nedjelju i utorak, dok će u ponedjeljak voziti skraćeno do Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 19 do 23 sata.

Linija 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) tijekom posebne će regulacije biti skraćena do stajališta Elka.

Zbog zatvaranja zapadnog kolnika Sarajevske ulice i Avenije Marina Držića linije 222, 307 i 308  od subote do utorka mijenjaju trase.

Linija 222 (Remetinec – Žitnjak) u smjeru Remetinca vozi redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Heinzelovom te nastavlja Heinzelovom, Ulicom grada Vukovara, Av. M. Držića te dalje redovnom trasom.

Linije 307 Zagreb (Zapruđe) – Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe) – Sasi u smjeru Zapruđa redovnom trasom prometuje do raskrižja Sarajevska – Vatikanska te nastavlja trasom Vatikanska – SR Njemačke – Av. Dubrovnik do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Av. Dubrovnik sa Ulicom SR Njemačke. S istog stajališta vozi u suprotnom smjeru Kombolovom, B. Magovca,  Sv. Mateja, Vatikanskom do Sarajevske i dalje uobičajeno.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply