ZORAN MAMIĆ: Vjerujem u ovu momčad i veselit ćemo se u Norveškoj

ZORAN MAMIĆ: Vjerujem u ovu momčad i veselit ćemo se u Norveškoj

– Odigrali smo tešku i tvrdu utakmicu protiv dobrog protivnika koji je pokazao kvalitetu. Veći dio utakmice smo dominirali, ali u završnici nismo našli prava rješenja. Nažalost nakon našeg pravovremenog vodstva smo brzo kažnjeni nakon nekoliko vezanih propusta. Ipak, očekujem drugačiju utakmicu u Norveškoj gdje će nam biti lakše igrati i naš prolaz – rekao je trener pa objasnio detaljnije što misli: – Nemamo mi problema igrati na umjetnoj travi koja nas čeka tamo, a moram priznati da se moji igrači i ja ugodnije osjećamo kada igramo u gostima. Nevjerojatno je da se nakon desetak minuta utakmice s tribina čuju zvižduci jer mi još ne vodimo, ali nadamo se da ćemo u idućim utakmicama biti bolji i da će se to promijeniti.

Trener nije htio previše komentirati potez Paula Machada koji mu je donio isključenje: – Nisam s njim uopće razgovarao niti ću to učiniti danas. Sutra ćemo razgovarati. Danas smo igrali utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka i nakon utakmice nema smisla donositi odluke. Ja sam bio koncentriran na teren, nisam dobro niti vidio i moramo razgovarati s onima koji su vidjeli bolje. Nisam rekao niti da ćemo prijeći preko toga niti da ćemo ga kazniti. Bio sam “u utakmici”. Pojedinac je navodno napravio nešto grozno, ali još uvijek razmišljam o utakmici.

Modri su imali tek dva udarca u okvir: – Rekao sam, bila je to teška i tvrda europska utakmica u kojoj su oni dobro stajali i nije ih bilo lako probiti. Imali smo dosta situacija koje nismo dobro razigrali na 20-30 metara od gola gdje nam je danas falio Pjaca koji nije bio na nivou zadnjih utakmica, ali tako je to: ne može niti on uvijek biti najbolji. Soudani? Nije zabio gol i možda nije bio pravi, ali nismo ga vadili van jer se od njega uvijek može očekivati bljesak i pravi potez koji može prelomiti.

Zadnjih 20-ak minuta Modri su zaigrali jako otvoreno: – Ubacili smo 20 minuta prije kraja Fernandesa umjesto Taravela, a nismo to htjeli raditi ranije jer Molde odlično otvara kontru i nisam htio previše riskirati jer ipak još ima i uzvrat – rekao je trener Modrih pa zaključio: – Dinamo će ići u Molde na pobjedu, igrat ćemo otvoreno i napadački i siguran sam da ćemo se veseliti. Vjerujem u ovu momčad.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply