Prezentacija Grada Petrinje i Lovrenčevo u Zagrebu

Prezentacija Grada Petrinje i Lovrenčevo u Zagrebu

Gradonačelnici Petrinje i Zagreba Darinko Dumbović i Milan Bandić  održali su konferenciju za novinare u zgradi Gradske uprave na kojoj je predstavljen program daljnje suradnje dvaju gradova kroz prezentaciju Grada Petrinje i manifestacije Lovrenčevo koja se u petak održava na Trgu bana Josipa Jelačića. Također najavljeno je i potpisivanje Povelje o prijateljstvu dvaju gradova što će se održati 10. kolovoza u Petrinji.

Zahvalivši se domaćinu, petrinjski gradonačelnik, istaknuo je da se u Zagrebu osjeća kao u vlastitom domu. Dodao je i kako Grad Zagreb, kroz kontinuiranu podršku približava Petrinju i njezine građane glavnom gradu, izrazivši nadu kako će se odlična suradnja nastaviti i u budućnosti.

Iznimno sam ponosan što će u petak Trg bana Josipa Jelačića biti pravi odraz onoga najboljega što Grad Petrinja posjeduje i predstavlja, rekao je gradonačelnik Bandić uoči početka održavanja manifestacije.

Prezentacijom Petrinje i Lovrenčeva, koja će se na glavnom zagrebačkom trgu održati u petak 31. srpnja, Zagrepčanima će biti će predstavljena dugovječna baština i stvaralaštvo Petrinje, rekla je Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje. Napomenuvši kako će Zagrepčani i Zagrepčanke kao i njihovi gosti, između ostaloga moći uživati u najboljim kulinarskim delicijama, izložbama kulturno-umjetničkih društava i glazbeno scenskim nastupima pjevačkog ansambla petrinjskog kraja, direktorica je pozvala sve zainteresirane na sedmodnevnu proslavu Lovrenčeva u Petrinji koja se održava od petka a završava 10.kolovoza na Dan Grada Petrinje.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply