Milan Bandić pozvao Zagrepčane na mimohod

Milan Bandić pozvao Zagrepčane na mimohod

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane da praćenjem mimohoda uveličaju 20.obljetnicu akcije Oluja, a također se ispričao  zbog posebne regulacije prometa koja će započeti već 1. kolovoza. Priopćenje gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Nakon 20 godina od veličanstvene akcije Oluja kojom je oslobođena Hrvatska i kojom je spojen njezin sjever i jug te kojom su stvoreni uvjeti za mirnu reintegraciju istočne Slavonije, a u susjednoj Bosni i Hercegovini preduvjeti za sklapanje mira, na zagrebačkim će se ulicama 4. kolovoza, dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održati svečani vojni mimohod.

Grad Zagreb u suradnji s državnim institucijama pruža potrebnu logistiku, a zbog opsežnosti priprema i samoga mimohoda  u zoni njegova održavanja, od 1. do 4. kolovoza   bit će na snazi posebna regulacija prometa.

Kao gradonačelnik glavnog grada Republike Hrvatske  unaprijed vam se ispričavam zbog poteškoća u prometovanju tih dana.

Molim za vaše razumijevanje i pozivam vas da praćenjem mimohoda uveličate ovaj veliki blagdan naše domovine, da još jedanput pokažemo zajedništvo, razumijevanje i toleranciju, da okrenuti budućnosti,  tražeći put izlaska iz krize i za prosperitetno sutra, odamo počast herojstvu naših branitelja i njihovoj velikoj žrtvi.

Pozivam vas, također, da na svoje domove ponosno  izvjesiti hrvatske barjake.

Hvala vam!

Informacija o privremenoj regulaciji prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti od 1. do 4. kolovoza 2015. dostupna je na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=78671

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply