PRIOPĆENJE: ZET se ograđuje od bilo kakvog oblika nepotizma!

PRIOPĆENJE: ZET se ograđuje od bilo kakvog oblika nepotizma!

U Vozačkom glasniku ZET-a od 24. 7. objavljeno je kako je na sastanku ZET-ovih predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom postignut dogovor da prednost pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici njihovih radnika. Nakon što je N1 televizija prva objavila što je dogovoreno u ZET-u i objavljeno u internom glasilu i ostali mediji su objavili ovu informaciju.

vozacki glasnik1Gradonačelnik Bandić na današnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba izjavio je kako je to nezakonita i protuustavna odluka.

– Ne mogu vjerovat da je to napravljeno jer je to protuustavno. Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to stvarno napravili, to je neozbiljno i neodgovorno. Ne možemo to raditi. To je suludo. Ne vjerujem ja da je to to,- izjavio je Bandić.

O cijelom slučaju priopćenjem su se oglasili i iz ZET-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zagrebački električni tramvaj, kao i Zagrebački holding u cijelosti, posluje u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske i drugim važećim pravnim aktima te se u potpunosti ograđuje od konteksta bilo kakvog oblika nepotizma.

glasnik vozacaZapošljavanje se provodi prema jasno definiranim kriterijima, a u postupku konkuriraju svi kandidati koji ispunjavaju zahtijevane uvjete pojedinog radnog mjesta.

Objavu Sindikata, prema kojoj je, navodno, postignut dogovor o prioritetima pri zapošljavanju, ocjenjujemo neutemeljenom i vrlo nespretnom interpretacijom s ciljem promidžbe same sindikalne organizacije, ipak, svjesni različitih pogodnosti koje proizlaze iz trenutnih ugovornih odredbi poslodavca s radnicima.

Upravo s ciljem usklađivanja radničkih prava s aktualnim, ponajprije gospodarskim i socijalnim okolnostima, već su započele aktivnosti koje prethode nadolazećem kolektivnom pregovaranju te daljnjoj racionalizaciji poslovanja.”

tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply