MILAN BANDIĆ: Meni kišobran ne treba, jer sam brži od kiše

MILAN BANDIĆ: Meni kišobran ne treba, jer sam brži od kiše

Rekao je gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu na 31. sjednici Gradske skupštine, odgovarajući na pitanje zastupniku Dominiku Etlingeru.

Zastupnik SDP-a Dominik Etlinger postavio je pitanje oko pročelja, i zapuštenih fasada u samom centru grada, pitanje je bilo popraćeno fotografijama koje je Etlinger slikao na putu do današnje sjednice.

-Deset godina stoji skela ispod jednog balkona na Tomislavcu, s tog balkona doslovno padaju cigle. Kada će se centar grada urediti i kada će se maknuti skele iz samog centra grada. Žao mi je što slike nisu bolje i što nisam imao kišobran, jer bi više toga slikao.- pitao je Dominik Etlinger.

– Žao mi je što ste pokisli slikajući pročelja i fasade, ali kada sam bio u vašim godinama meni nije trebao kišobran, jer sam bio brži od kiše. Ja na žalost ne mogu dirati u privatno vlasništvo, a većina zgrada u samom centru grada je u privatnom vlasništvu. Pomozite da riješimo taj problem, uvođenjem poreza na neobnovljena pročelja ili povećanje pričuve. Nađite rješenje i ja ću ga prihvatiti.- rekao je Milan Bandić.

Zastupnik Tomislav Stojak ponovo je potegnuo pitanje tržnice Branimir.

-Dobili smo opširan odgovor na postavljeno pitanje podpredsjednika Andrije Mikulića vezan za tržnicu Branimir na prošloj sjednici, tu svašta piše, ali ja tražim konkretan odgovor. Što se događa sa Branimirovom tržnicom?- pitao je Tomislav Stojak.

– Tamo će biti najljepša tržnica, rađena po uzoru na Beč, na tom prostoru biti će centar tržne izvrsnosti. Sada su srušene limene kućice koje su se trebale srušiti još 2006. godine. Ovim rušenjem uvodimo red.- odgovorio je MIlan Bandić.

Nenad Livun postavio je pitanje oko pješačkog mosta koji će povezivati Botanički vrt i adrenalinski park.

-Kada će pješački most biti gotov, jer je sada trenutno otežan prolaz pješaka i biciklista po Miramarskoj.- pitao je Nenad Livun, zastupnik SDP-a.

-Kraj radova očekuje se koncem kolovoza. Most se izrađuje u radionici jer se radi o  montažnoj  čeličnoj konstrukciji sa ogradom od kaljenog laminiranog stakla.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply