GRADSKA SKUPŠTINA: Rebalans proračuna nije prošao

GRADSKA SKUPŠTINA: Rebalans proračuna nije prošao

Sa 18 glasova Za i 22 glasa protiv, rebalans proračuna nije prošao.

Gradski zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini  su se usprotivili rebalansu kojim se, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, gradski proračun trebao povećati za 250 milijuna kuna, sa 6,85 milijardi kuna na 7,1 milijardu, uz zamjerke da takav prijedlog nije utemeljen, da je isti kao i u prvom navratu te da se razbacuje ulaganjima u fontane i koješta, dok u nekim zagrebačkim naseljima nema vodovoda.

Uzalud je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić nastojao uvjeriti gradske zastupnike da prihvate rebalans jer je novac potreban za nove vrtiće, škole, za sportske objekte vezane uz Europske sportske igre, za legalizaciju.

“Možda je nešto drugo prioritet, ali ni jedan amandman nije stigao, osim političkih ocjena da je to predizborna kampanja, da treba vidjeti izvještaj o poslovanju Zagrebačkog holdinga i slično. A zašto?”, pita se Kojić.

Nakon duge rasprave koja je trajala više od tri i sata i završne riječi predlagatelja Milana Bnadića koja je sa repliciranjem zastupnika trajala dodatna dva sata, rebalans proračuna nije prošao.

Gradonačelnika Milan Bandić u završnom izlaganju tražio je od Darinka Kosora ostavku, na mjesto predsjednika Skupštine.

-Ne može se sjediti na dvije stolice i na državnoj razini biti na jednoj strani, a na lokalnoj na drugoj. Da nisi imao podršku mog kluba, nebi bio predsjednik, a ti si ne ponašaš u skladu sa potpisanim dogovorom, raskinuo si koaliciju, ali još uvijek sjediš u najvećem uredu s najvećom plaćom.- rekao je Milan Bandić.

-Ja nisam ništa raskidao, koalicija odnosno sporazum sa mnom je raskinula Jelena Pavičić Vukičević, dok ste vi bili u zatvoru.- odgovorio je Kosor.

U  roku od 45 dana, po  članku 43. pristupiti će se  privremenim mjerama za uravnoteženje proračuna, nakon čega opet slijedi sjednica Skupštine.

Tekst: HINA/Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply