Tour of Croatia, savršena promocija Zagreba i Hrvatske

Tour of Croatia, savršena promocija Zagreba i Hrvatske

Gradonačelnik Milan Bandić primio je organizatore prve biciklističke utrke Tour of Croatia, sportskog i tehničkog direktora Vladimira Miholjevića  i Ivana Črnjarića, direktora marketinga utrke.

Prva  biciklistička utrka Tour of Croatia, održana je u travnju mjesecu, trajala je šest dana, sudjelovalo je 20 profesionalnih ekipa, te jedna profesionalna ekipa iz hrvatske. Prva etapa utrke vozila se između Dubrovnika i Stona, druga etapa između Makarske i Splita, treća etapa između Šibenika i Zadra, četvrta od NP Plitvice do Učke, peta od Pule do Umaga i finalna etapa utrke vozila se od SV. Martina do Zagreba.

-Tour of Croatia prošao je fenomenalno. Utisci svih sudionika, partnera i organizatora su jako dobri. To je dobar temelj za nastavak i građenje ovakvog projekta za ubuduće, ova utrka nakon ovoga može samo rasti jer sve predispozicije za to su stvorene.  Nakon ovako dobro odrađene utrke želja nam je da 2021. godine organiziramo svjetsko prvenstvo u biciklizmu. Tim natjecanjem hrvatska i Zagreb dobili bi najbolju promociju.- rekao je Vladimir Miholjević, direktor utrke.

-Mi smo uvijek tu da podržimo dobre projekte, koji promoviraju Zagreb i Hrvatsku.- rekao je Milan Bandić.

Ovakva sportska događanja najbolji su promotor Zagreba i hrvatske u svijetu, slika koju je prenosio Eurosport, vidjelo je oko 15 milijuna ljudi.

-Jako smo ponosni što je po uzoru na druge svjetske utrke i ova završila u glavnom gradu. Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba sa velikim zadovoljstvom je ušla u projekt Tour of Croatia. Slika koja je obišla svijet pokazala je sve atribute Zagreba i pokazala je da smo mi jedna ozbiljna  city break destinacija.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply