RUKOMET NA PIJESKU: Rukometašice Detono Zagreb osvojile jaki turnir u Nizozemskoj

RUKOMET NA PIJESKU: Rukometašice Detono Zagreb osvojile jaki turnir u Nizozemskoj

Proteklog vikenda održan je Camelot beach handball tournament, najjači klupski turnir u sklopu europske serije rukometa na pijesku u tekućoj sezoni. Na navedenom turniru sujelovalo je 16 ženskih te 20 muških ekipa. Hrvatsku su predstavljale ekipe Detono Zagreba u ženskoj te Chemo-profila Zagreb u muškoj konkurenciji. Djevojke su ostvarile izvrstan uspjeh plasiravši se u finale natjecanja, dok su dečki zauzeli peto mjesto te na taj način sakupili vrijedne bodove u borbi za završnicu klupskog prvenstva Europe (EBT Masters finals).

Uspjesi hrvatskih pjeskaša diljem Europe nastavljaju se iz tjedna u tjedan. Nakon rezultata postignutih u Mađarskoj prije dva tjedna (BHC Sesvete drugi u muškoj, KRP Dubrava prva u ženskoj konkurenciji) te prošlotjednog dobrog plasmana u Bačkoj Palanci (Chemo-profili Zagreb drugi, White Boysi iz Kaštela treći), niz uspjeha nastavljen je i u nizozemskom Oosterhoutu. Ekipa Detono Zagreba u ženskoj konkurenciji ostvarila je izvrstan uspjeh te osvojila svoj prvi turnir ove sezone. Djevojke su u preliminarnoj fazi bile ispred ekipa Kanonierky (Slovačka), OCH’01 (Nizozemska) te Beachqueens (Švicarska). Time su se plasirali u drugu skupinu gdje su snage odmjerile sa španjolskom ekipom Algeciras, od kojih su tijesno izgubile oba seta rezultatom 2:0, dok su Detonatorice bile bolje od njemačkih predstavnica  Caipiranhas te mađarske ekipe Gyor. Time su se plasirale u polufinale ovog prestižnog natjecanja gdje su snage odmjerile s domaćinskom ekipom, Paksoft Camelot. Nakon dva seta obje ekipe imale su osvojen po jedan set te su Detonatorice raspucavanjem došle do pobjede i plasmana u finale natjecanja.

Finale je nudilo reprizu utakmice protiv španjolskog Algecirasa te je utakmica donijela najljepše što ovaj atraktivni sport nudi. Pregršt vještih poteza, ali i čvrste obrane iznjedrile su izjednačenu igru i osvajanje po jednog seta s obje strane. U raspucavanju nakon sedam serija uspješnije su bile hrvatske predstavnice čime su osvojile svoj prvi turnir europske serije ove godine.

Nakon finala lijevo krilo Detono Zagreba, Matea Jurilj, je izjavila: Cijeli turnir odigrale smo na visokoj razini i na kraju smo uspjele pobjediti jedinu ekipu koja nas je na ovom turniru dobila. Iznimno sam zadovoljna reakcijom cijele ekipe i čvrstom obranom koja nas je i nosila, a samim time i olakšala posao u napadu, kroz cijeli turnir. Sad nam slijedi malo odmora pa krećemo u nove pobjede u susjednu Mađarsku, gdje se idućeg vikenda održava jaki turnir europske serije. Nadajmo se da će rezultat i na sljedećem turniru biti u najmanju ruku podjednak sadašnjem 😉.

Muška ekipa Chemo-profila Zagreb svoj put na turniru započela je zauzimanjem prvog mjesta ispred nizozemskog, njemačkog  te tuniškog predstavnika  te na taj način osigurao prolazak u drugu grupu, gdje su se jačim pokazale ekipe ruskog Ekaterinodara te španjolske Malage, dok su Kemići bili  bolji od domaćinske ekipe Paksoft Camelota. U borbi za peto mjesto dečki su bili uspješniji od ovogodišnjeg finalista završnice klupskog europskog prvenstva, mađarske ekipe BHC Dinamit te su tako osvojili peto mjesto.

Zadovoljni smo plasmanom, iako smatram da smo mogli i bolje, s obzirom da smo od finalista Malage izgubili nakon raspucavanja, atuniškog predstavnika u polufinalu smo pobjedili u prethodnoj fazi natjecanja. No, nema veze, iovako smo osvojili značajan broj bodova u borbi za završnicu europskog klupskog prvenstva.– izjavio je juniorski reprezentativac Hrvatske i desno krilo Chemo profila Zagreb, Stjepan Babić.

Za žensku ekipu nastupale su: Janton, Krajcar, Domjančić, Bolfek, Žgela, Heraković, Kelava, Jurilj, Zver, Chowanska,  dok su za mušku ekipu nastupali sljedeći igrači: Bašek, Fantić, Starešina, Babić, Jugović, Šulc, Lauš, Jurić, Matezović.

 

Leave a Reply