GRADSKA SKUPŠTINA: Tri glavna razloga zbog kojih SDP neće podržati prijedlog rebalansa

GRADSKA SKUPŠTINA: Tri glavna razloga zbog kojih SDP neće podržati prijedlog rebalansa

Klub zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini neće podržati prijedlog rebalansa proračuna za 2015. godinu.

Zagrebački SDP-ovci smatraju da se prijedlog temelji na prihodima čije ostvarenje je neizvjesno i stvar je odluke suda, a radi se o sporu sa Republikom Hrvatskom u vrijednosti od 205 milijuna kuna.

Druga stvar koja je zasmetala SDP-ove zastupnike je činjenica da nisu predviđena dodatna sredstva za poticanje poduzetnika, izvoznika i proizvođača.

Treća stvar je ta da nije napravljen korak naprijed već korak nazad u organizaciji sustava primarne selekcije otpada odnosno reciklaže.

Davor Bernardić je istaknuo da SDP apsolutno podržava besplatne udžbenike za sve zagrebačke srednjoškolce te je apelirao da se prijedlog rebalansa koji osigurava samo tu mjeru uputi u gradsku skupštinu te da bi takav prijedlog podržali.

– Ništa nije napravljeno da se osigura lakše disanje za sirotinju i obespravljene u Gradu Zagrebu, ali zato se brine o masnim guskama,- izjavio je Bernardić na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu koji većinom glasova nije podržao prijedlog rebalansa, ali je izglasana inicijativa SDP-ovaca da gradska uprava amandmanom predloži rebalans samo sa mjerom besplatnih udžbenika. Zastupnici s Bandićeve liste nisu podržali taj prijedlog.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply