MILAN BANDIĆ: Svi projekti idu dalje, nema ništa novo, ista meta, isto odstojanje

MILAN BANDIĆ: Svi projekti idu dalje, nema ništa novo, ista meta, isto odstojanje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare uoči 31. sjednice Gradske skupštine, rekao je da će svi zacrtani projekti poput fontana, Tuđmanova trga, Branimirove ulice i Radničke ceste “ići dalje” i realizirati se, prema planu, do 2017., bez obzira na to prođe li ili ne prijedlog rebalansa gradskog proračuna koji je ponovno uputio na sjednicu Gradske skupštine.

“Nema ništa novo. Ista meta, isto odstojanje. Ti će projekti biti na Gradskoj skupštini dok sam gradonačelnik”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje skupštinske sjednice odgovarajući na pitanje novinara ima li što novo u njegovom drugom prijedlogu rebalansa, budući da je prvi povukao sa sjednice 16. srpnja nakon kritika SDP-ovih i drugih zastupnika da u Zagrebu ima važnijih stvari od gradnje novih fontana.

“Približavaju se izbori i svi pokušavaju zauzeti bolje startne pozicije. Meni to ne treba. Ja startam 365 dana u godini”, objasnio je Bandić takva stajališta nekih zastupnika.

No, pitanje je hoće li i u drugom navratu “proći” gradonačelnikovi prijedlozi budući da ih je, uoči sjednice, odbila većina skupštinskih odbora.

Bandić, međutim, uvjerava kako će iznaći novce za financiranje najavljenih besplatnih udžbenika za zagrebačke srednjoškolce bez obzira na rebalans, iz čijeg je iznosa planirao financirati i to i druge najavljene projekte.

“Za takve projekte ljudi su glasovali i moje je da ih provedem. Naći ćemo načina da ih realiziramo, s rebalansom ili bez njega”, naglasio je.

Prema njegovu prijedlogu, gradski proračun bi se sa 6,85 milijardi kuna trebao povećati na 7,1 milijardi odnosno za 250 milijuna kuna ili 3,65 posto. Izmijenio bi se i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2015., a izmjene uključuju preraspodjelu novca i povećanje za 22,3 milijuna kuna, na iznos od 334,5 milijuna kuna.

Bandić je izvijestio i da je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Branimirovoj ulici zbog čega je “zapelo” proširivanje ulice do punog profila.

“Sastanke u vezi Branimirove imam svaki traći dan”, naveo je te dodao da je Grad na tragu dogovora u dva slučaja, dok će u trećem biti potrebno izvlaštenje.

Neki, kaže Bandić, ondje traže ‘kruha preko pogače’. “Nije grad moja privatna firma, no iskoristit ću sva raspoloživa sredstava da to riješimo do listopada”, poručio je Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply