ZORAN MAMIĆ: Očekujem još bolji Dinamo

ZORAN MAMIĆ: Očekujem još bolji Dinamo

Modri su se u četvrtak popodne vratili iz Luksemburga gdje su sjajno obavili svoj posao i pobjedom se plasirali u 3. pretkolo Lige prvaka, a već u subotu (19:00) ih na Maksimiru čeka utakmica protiv Intera iz Zaprešića.

– Čeka nas prvenstvena utakmica u kojoj želimo biti bolji nego dosad. Momčad je već u Osijeku i Luksemburgu, posebno prvi dio, pokazala napredak s kojim smo zadovoljni, ali moramo biti još bolji. I to očekujem već protiv Intera – rekao je trener Modrih Zoran Mamić dan uoči utakmice pa nastavio o Interu: – Radi se o ekipi koja ima glavu i rep, dobro su organizirani i respektiramo ih. Ako ne budemo na nivou na kojem trebamo biti sigurno ćemo imati problema.

Stanje s ozljedama kapetana Antolića i Husejinovića je sve bolje: – Oni su u momčadskom treningu, treba im još jakih i momčadskih treninga, a uskoro će dobivati i minutažu kako bismo ih što prije doveli na razinu na kojoj su nam potrebni. Schildenfeld? Neće biti spreman za Inter, a vjerojatni niti za prvu utakmicu protiv Moldea dok je i uzvrat upitan. Svaki dan radi, ide na bolje i vidjet ćemo kada će biti spreman.

Modri su u Luksemburgu igrali s tri braniča u zadnjoj liniji: – Već dulje vrijeme koristimo ta dva sustava ovisno o tome za koji procijenimo da nam u određenom trenutku može donijeti nešto dobro. Općenito nisam pristalica sustava i puno priče o tome. Ne igraju brojke i sustavi nego igrači i možda smislimo i treći sustav – rekao je trener Modrih pa samoinicijativno čestitao sportskim rivalima iz Splita: – Čestitao bih Hajduku na pobjedi protiv Kopera i plasmanu u sljedeće kolo. To je dobro za njih, naš nogomet i sve nas te se nadam da će tako nastaviti u idućim utakmicama.

Trener Modrih se osvrnuo i na “navodni sukob” između njega i Ante Ćorića: – Ne znam zašto se tu radi problem i medvjeđa usluga njemu i klubu. Pedagoški je dobro za mladog igrača da klub vodi računa o njemu na terenu i van terena. Ante je kod mene igrao prije skoro dvije godine, dobivao puno minutaže i dobivat će i dalje i tu nema nikakvih problema. Treba mu dati mir, mi vodimo o svemu računa i ne treba raditi probleme gdje ih nema – rekao je trener pa jasno poručio: – Mediji uporno potenciraju nešto što se ne događa jer nema sukoba između mene i Ćorića.

Očekivano, trener je dobio par pitanja vezana uz idućeg europskog protivnika: norveškog prvaka Molde: – U zadnje četiri godine su tri puta bili prvaci, čvrsti su i dobro posloženi te ih jako respektiramo. Usporedba s Aalborgom? Tu su negdje po kvaliteti… Uglavnom, morat ćemo biti jako dobri da bismo prošli dalje u što sam uvjeren. Igrali smo u Španjolskoj prijateljske utakmice s norveškim momčadima, no to je jedno, a natjecateljske utakmice su nešto sasvim drugo. To su dva svijeta – zaključio je trener Dinama.

Leave a Reply