KHL MEDVEŠČAK: Rusija protiv ostatka svijeta na Velesajmu

KHL MEDVEŠČAK: Rusija protiv ostatka svijeta na Velesajmu

Navijači zagrebačkog Medveščaka, kao i svi ostali ljubitelji hokeja, imat će večeras na klizalištu Zagrebačkog Velesajma priliku pogledati finalnu utakmicu Medveščakovog “tryout” kampa u sklopu kojeg se 25 igrača pokušava izboriti za svega nekoliko otvorenih pozicija u momčadi za nadolazeću KHL sezonu. Posebnost ovoga kampa je u činjenici što umjesto popodnevnog treninga sudionici svaki od pet dana probnog kampa, međusobno podijeljeni u „Bijele“ i „Plave“, igraju utakmicu. „Bijeli“ tim čine ruski igrači dok „Plavi“ tim, u kampu poznatiji kao „ostatak svijeta“, čine igrači iz Hrvatske, Slovačke, Švedske, Mađarske i Slovenije.  O neizvjesnosti ishoda svake utakmice i sličnosti u snazi ovih momčadi govori i činjenica da je nakon četiri susreta ovih dviju momčadi u protekla četiri dana rezultat u pobjedama 2:2 te će današnja, posljednja, utakmica imati ulogu “majstorice” kojom će se odlučiti pobjednik cijele serije.

S obzirom da svaka momčad ima samo dvije izmjene, jedna trećina traje 12 minuta, što upravo doprinosi dinamičnosti i borbenosti igrača koji se bore za svoje mjesto u KHL momčadi.

Utakmica je otvrena javnost koja će prvi put uoči nove sezone imati priliku vidjeti svoje ledene heroje te vidjeti kako i na koji nain se treniralo tijekom “tryout” kampa i možda pokazati određene simpatije prema igračima koji prema njihovom mišljenju zaslužuju svoju KHL priliku.

– Tempo kampa je nevjerojatan, trening ujutro, utakmica nevečer, i tako pet dana u nizu, no utakmice su ono na što smo svi najviše “nabrijani” što se osjeti u trudu koji svaka momčad ulaže, a o čemu, uostalom, govori i trenutni rezultat, 2:2. Svi smo svjesni da je zadnji dan kampa i finalna utakmica zadnja prilika za svakog tyout igrača da ostavi što bolji dojam u borbi za mjesto u KHL momčadi t enema sumnje kako će večerašnja utakmica biti odigrana u tom duhu– prokomentirao je atmosferu u kampu pred finalnu utakmicu serije, mladi hrvatski hokejski reprezentativac I igrač “Plavih” Ivan Janković.

Posljednju trening utakmicu na ”try-out” kampu Medvjedi će odigrati danas od 18:00 sati na klizalištu Velesajam.

Tekst/Foto: KHL Medveščak

 

Leave a Reply