Hendi ping reprezentacija u Hannoveru osvojila srebrenu i brončanu medalju

Hendi ping reprezentacija u Hannoveru osvojila srebrenu i brončanu medalju

Stolnotenisači Hendi ping reprezentacije Hrvatske na poziv gospođe Vere Neugebauer Upraviteljice Hannoversche Werkstätten i gospođe Christine Herbrig iz Special Olimpycs Niedersachsen,u razdoblju od 14.-18.srpnja 2015. sudjelovali su na Specijalnim olimpijskim igrama u Hannoveru .

Veličanstveno svečano otvaranje igara na terenima kod HDI Arene u Hannoveru pratilo je oko 3500 gledatelja i uz nazočnost preko 1200 sportaša, a same igre otvorio je gradonačelnik Hannovera Steffan Schostock uz prisustvo uglednih uzvanika iz političkog i sportskog života Njemačke. Natjecanje u stolnom tenisu održavalo se u dvorani Sportleistungszentrum.

Hendi ping reprezentaciju sačinjavali su stolnotenisači s intelektualnim teškoćama iz Zagreba: Zoran Bralić , Velimir Kovačević, Nikola Geceg i Uzosio Golubica iz Vukovara: Miroslav Ivan, Davor Azenić i Josip Matošević predvođeni trenerom Tomislavom Dubravčićem. Davor Azenić u svojoj skupini bio je 3. i osvojio je brončanu medalju, dok je Josip Matošević u svojoj skupini zauzeo 2.mjesto i osvojio srebrnu medalju.

Cijeloj Hendi ping reprezentaciji ovaj je put bio izuzetno dug i naporan, tempo u Hannoveru planiran u minutu ali ono što su postigli doista je nagrada za sav dosadašnji rad i trud .

– Možemo samo zaključiti kako su igre u Hannoveru za našu reprezentaciju bile više nego uspješne i ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Branku Torbici koji nam je svih dana boravka u Hannoveru bio dostupan i brinuo se o našoj reprezentaciji u ime domaćina. Hendi ping reprezentacija bila je jedini predstavnik Hrvatske na navedenom natjecanju i ovom prilikom zahvaljujemo se na pozivu i ukazanom povjerenju gospođi Veri Neugebauer!- izjavili su osnivači Hendi pinga Senka i Nenad Cvitković .

Senka i Nenad Cvitković su za kraj ostavili posebnu zahvalu i gradonačelniku Zagreba ili kako su naglasili”zucker kommt zuletzt”: Zahvaljujemo se gradonačelniku grada Zagreba gospodinu Milanu Bandiću, koji je ujedno “Međunarodni počasni član djece i mladih stolnotenisača s invaliditetom Hendi pinga” što je omogućio odlazak naših stolnotenisača na Specijalne olimpijske igre u Hannover .

Foto: Hendi ping

 

 

Leave a Reply