Zagrebački SDP oštro reagirao na izjave Milivoja Špike o radnicima Zagrebparkinga

Zagrebački SDP oštro reagirao na izjave Milivoja Špike o radnicima Zagrebparkinga

Klub zastupnika zagrebačkog SDP-a u Gradskoj skupštini najoštrije osuđuje skandalozne izjave gradskog zastupnika Milivoja Špike o radnicima Zagrebparkinga izrečene na sjednici Odbora ze predstavke i pritužbe.  Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vrijeđanje radnika je ispod razine institucije Gradske skupštine i Špika bi se trebao javno ispričati za izrečeno. Govorom mržnje Špika je posve neopravdano napao dostojanstvo radnika što zaslužuje svaku osudu.

Radnici Zagrebparkinga nerijetko su prošlih godina bili mete napada pojedinaca koji su ih time htjeli zaustaviti u obavljanju svog posla. Nadamo se da ovakve nesmotrene i bezobrazne izjave Milivoja Špike opet ne potaknu niske strasti.
Očekujemo odgovor gradskog i državnog HDZ-a prenosi li time Špika stavove cijele Domoljubne koalicije prema radnicima i vrijednim ljudima Zagreba i Hrvatske. Ukoliko je tako neka to jasno i glasno kažu, a ukoliko ne smatramo da bi bilo pristojno javno i nedvosmisleno se ograditi od ovakvih sramotnih nastupa njihovog gradskog, a prema svim najavama i budućeg saborskog zastupnika.
Predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor trebao bi u ovakvim situacijama zaštititi dignitet drugog parlamenta u državi. Ne želimo vjerovati da to ne čini zbog članstva njegove stranke u Domoljubnoj koaliciji. Apeliramo i na gradonačelnika i odgovorne u Holdingu da se javno ograde od ovakvih konstrukcija i stanu u obranu radnika.”
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply