Otvoren je Informativno-multimedijski centar HNS-a “Budi ponosan”

Otvoren je Informativno-multimedijski centar HNS-a “Budi ponosan”

Gradonačelnik  Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, prigodnim presijecanjem  vrpce, otvorili su Informativno-multimedijski centar HNS-a “Budi ponosan”.

Na atraktivnoj lokaciji u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, na adresi Petrinjska ulica br. 2, hrvatski nogomet dobio je mjesto na kojem se slave najveći uspjesi i zaslužni pojedinci hrvatskog nogometa.

– Dragi prijatelji sporta, posebno nogometa, zahvalio bi svima koji su dali svoj doprinos, u stvaranju ovog multimedijalnog centra. Želja mi je da ovaj centar pohodi što više turista, hrvatskih građana, stranaca koji posjećuju grad Zagreb, da im ovo bude mjesto koje će sa zadovoljstvom posjetiti i gdje će naučiti povijest hrvatskog nogometa.- rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

-Sport je jedini i pravi promotor Hrvatske u svijetu, jer kada dođete na bilo koje mjesto na svijetu i kada spomenete Hrvatsku, prvu riječ koju čujete je Šuker. Mi smo mala zemlja, ali naši rezultati u nogometu su veliki. Mi smo ovo sanjali, mi smo imali viziju ovog Centra i to želimo podijeliti sa svima koji dođu u ovaj grad.- rekao je Milan Bandić.

Prostor HNS-ovog centra “Budi ponosan” zamišljen je kao nogometni stadion. U prvom dijelu, “svlačionici”, posjetitelji se mogu putem ekrana, ilustracija i artefakata upoznati s poviješću hrvatskog nogometa. Dio “svlačionice” su i ormarići s podsjetnikom na sve nastupe hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima, a zajedno prikazuju ilustraciju s fotografijom osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Ulaz za sve posjetitelje Informativno-multimedijskog centra HNS-a “Budi ponosan” je slobodan.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply